Lokalt

Mystiske pingviner dukker op flere steder

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En anonym kunstner har placeret nogle farvelagte pingviner i Aabenraa. Næstformanden i kommunens Kultur- og Fritidsudvalg kan godt lide pingvinerne.

En tre meter lang fiskefilet, der skal placeres på en mur på Nørreport i midtbyen, har gennem de seneste dage skabt masser af debat om kunst i Aabenraa.

Nu er der dukket ny debatskabende kunst op i byens offentlige rum, efter at en anonym kunstner har placeret nogle pingviner på netop Nørreport.

En af de borgere, der har fået øje på pingvinerne, er Hans-Christian Gjerlevsen fra Nye Borgerlige.

Han er netop blevet valgt som ny næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune, og han kan godt lide de farvelagte pingviner.

- Hvis jeg skal vælge mellem en tre meter lang fiskefilet og pingvinerne, så foretrækker jeg pingvinerne. Ikke mindst fordi det er gratis kunst.

- Men jeg kan også godt lide fiskefileten. Den skal bare hænge det rigtige sted, fortæller Hans-Christian Gjerlevsen.

Men hvorfor ?

Hvorfor pingvinerne er dukket op i Aabenraa, er der umiddelbart ikke nogen forklaring på.

Ugeavisen Elbo Bladet i Fredericia har dog været i kontakt med den anonyme kunstner. Til bladet fortæller han eller hun, at pingvinerne er sat op for at vække undren og smil.

Gennem de seneste dage er lignende pingviner også blevet placeret ved Maria Torv i Vejle, på Fredericia Vold samt ved Koldinghus.

Men efter få dage forsvinder de igen. Lige så pludseligt som de er dukket op.