Lokalt

Familiefar tabte sig 45 kilo – og blev danmarksmester

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Nu vil triatleten Morten Falk Størling fra Hyrup ved Agerskov konkurrere mod den danske elite.

Vi er tilbage i 2017.

Den 34-årige familiefar Morten Falk Størling føler sig overvægtig - "40-45 kilo for meget" - og han er godt træt af det. Han er da også på knap et år gået fra 75 kilo til 120 kilo fordelt på 173 cm.

Fire år senere står han med titlen som danmarksmester i sprinttriatlon. Bakket op af hustruen Anita Størling.

- Det startede egentlig ved et tilfælde. Vi var bare ude at gå en tur Anita og jeg, og så fik jeg den sindssyge ide, at vi skulle gå noget mere. Så begyndte vi at løbe lidt på turene. Så begyndte vi også at cykle lidt, fortæller Morten Falk Størling.

Den hurtige triatlon

  • Sprinttriatlon består af 750 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb.
  • Danmarksmesterskabet for Rødekro Tri & Motion blev gjort i tiden 1:04:18. Altså en time, 4 minutter og 18 sekunder. Fordelt på svømning: 12:32 skifte til cykling: 0:47 Cykling: 29:54 skifte til løb: 0:38 Løb: 20:27
  • Danmarksmester 2021 i elite-klassen Emil Holm (formentlig Danmarks bedste bud på en mandlig OL-deltager til OL i triatlon i Paris i 2024) vandt i tiden 58:42 

Vil have flere sejre

Ja, det udviklede sig. Ret meget må man sige. De hyggelige gåture blev til mere og mere målrettet træning. Og flere og flere sejre. Nu vil han ikke nøjes med at være en superhurtig amatør. Nu vil han konkurrere mod den danske elite.

- Jeg har i 2021 opnået så mange podiepladser med tider, der betyder, at jeg ligger sådan knap halvvejs i den nederste del af tabellen for eliteudøverne, og jeg tror, jeg kan forbedre mig meget ved at træne. Ikke mere træning, men mere rigtig træning, siger Morten Falk Størling.

Kortluntet

For han skal passe på fælden, der hedder for megen træning.

- Når det sker, bliver han utilfreds og kortluntet, siger hustruen Anita Størling.

- Ja, det er rigtigt. Jeg har prøvet at brænde ud. Men nu har jeg fundet en god balance mellem træning, job og tid til mine to børn og Anita. Hvis den balance ikke er til stede, duer det slet ikke, siger Morten Falk Størling.

Hader badevægten

De 45 kilo tabte han på den klassiske måde: Med stadig mere motion og større fokus på kosten.

Men badevægten er han ikke længere ven med. Slet ikke.

- Jeg hader den. Jeg har levet som en slave af den, så nu vejer jeg mig ikke mere, siger han.

Selvom Morten Falk Størling har tabt sig 45 kilo og efterhånden har opnået en god portion sportslig succes, så sidder der stadig dybt inde i ham en lille overvægtig mand, der er af og til stikker sit ansigt frem.

- Jeg har stadig perioder, hvor jeg føler, at jeg vejer 120 kilo. Men jeg tror, at det generelt er en udfordring for tidligere overvægtige, at vi af og til kan føle os ekstremt tykke, uden at vi er det. Og så tror jeg ikke ligefrem, det gør det nemmere at befinde sig i et miljø, hvor der generelt er en naturlig overrepræsentation af super-fitte mænd og kvinder.

Ønsker du at følge Morten Falk Størlings kamp for at vinde flere sejre, kan du gøre det på mortenfalkstorling.dk og på instagram.com/mstorling.