Coronavirus

Efter én dag tilbage – gymnasium sender alle elever hjem

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Mariagerfjord Gymnasium sender eleverne hjem til onlineundervisning resten af ugen.

Eleverne på Mariagerfjord Gymnasium er knap nok kommet tilbage fra juleferie, før de atter bliver sendt hjem.

Det sker, fordi mange af skolens elever er smittet med coronavirus.

Det vides ikke, præcis hvor mange elever, der er smittet, men mandag manglede over ti procent af eleverne i skolens klasselokaler.

- Vi ved, at mange af vores elever er smittet, for vi beder dem om at melde det til os, hvis de er. Men en del bliver også hjemme, fordi de har været i nærkontakt med en af de smittede, siger Søren Urup, der er rektor på Mariagerfjord Gymnasium.

Nytårsfesten er synderen

Før juleferien var gymnasiet også hårdt ramt af smittetilfælde, men det var rektorens håb, at juleferien ville være med til at sænke smitten blandt eleverne.

- Det, vi hører, er, at en del af smitten skyldes social aktivitet i forbindelse med nytårsaften, siger Søren Urup.

I håb om at kunne inddæmme smitten har gymnasiet besluttet, at eleverne skal have onlineundervisning til og med fredag.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan bremse smitten, men vi vil også gerne give eleverne mulighed for at kunne blive testet, siger rektoren.

Rettidig omhu

Onlineundervisning er ikke fremmed for Mariagerfjord Gymnasiums elever, og derfor er Søren Urup også helt rolig omkring beslutningen om at hjemsende eleverne.

- De kender det jo, så det skal nok gå. Vi havde selvfølgelig helst været fri for det, men det er et forsøg på rettidig omhu, siger han.

Han regner dog stærkt med at kunne byde skolens 550 elever velkommen tilbage 10. januar, og han fortæller, at det er en trøst at vide, at hjemsendelsen ikke skal vare så længe, som den gjorde i foråret.