Lokalt

Foreningen Muslimer for fred rydder op efter nytårsaften

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Før de fleste aarhusianere endnu var stået op, var en gruppe muslimer gået i gang med at rydde op efter nattens fest.

Klokken 8 nytårsmorgen stillede gruppen Muslimer for fred endnu en gang med et oprydningshold foran Domkirken i Aarhus.

De frivillige fjernede skrald og rester af fyrværkeri, der var blevet efterladt efter nattens fest.

Alt sammen for at gøre en positiv forskel for det samfund, som de lever i. Det fortæller Falah Malik, der er teolog og imam ved Islams Ahmadiyya Menighed. Han står bag Muslimer for fred.

- For os er det vigtigt at udtrykke os selv og praktisere vores livsstil som både muslimer og danskere. En måde at gøre det på er ved at bidrage til samfundet og vise vores kærlighed og solidaritet til vores medmennesker, siger han.

Færre på grund af corona

Gruppen Muslimer for fred begyndte med nytårsoprydning i Hvidovre for adskillige år siden.

Senere rykkede initiativet også til Rådhuspladsen i København, inden det for nogle år siden kom til Aarhus.

Lørdag morgen var der en håndfuld frivillige, der på mindre end to timer klarede opgaven på Store Torv i Aarhus. De var lidt færre end normalt.

- Vi ville gerne være forsigtige på grund af covid-19-forholdene, for ellers plejer vi at være 10-15 stykker, siger Falah Malik.

Han fortæller, at man også i København har valgt at have færre frivillige end andre år.

Ros fra forbipasserende

De fremmødte frivillige blev mødt af flere forbipasserende og kommunens egne folk, der roste dem for indsatsen, lyder det.

- Det er ikke kun folk fra vores menighed, der deltager og støtter vores initiativer. Vi håber, at andre også i fremtiden vil deltage. Det er åbent for alle og ikke et lukket program for vores organisation. Og det er lige meget, hvilken religion eller overbevisning man har, siger han.

Han opfordrer interesserede til at holde øje med Muslimer for freds Facebook-side, hvor organisationen løbende fortæller om nye arrangementer.