Lokalt

Stort gartneri står i flammer

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Flere drivhuse på et stort gartneri er søndag morgen fuldstændig udbrændte som følge af en voldsom brand.

Der har natten til søndag og søndag morgen været brand i flere drivhuse på et stort gartneri på Anderupvej i det nordlige Odense.

Billeder fra stedet viser, hvor meget de meterhøje flammer har haft fat.

- Der kan gå flere timer endnu, inden vi er helt færdige. Det er en stor opgave, siger indsatsleder Mikael Kristiansen fra Beredskab Fyn til TV 2 Fyn ved nitiden.

Kæmpet med branden i timevis

Branden er dog nu under kontrol, selv om Beredskab Fyn fortsat arbejder på stedet, fire timer efter de første brandfolk nåede frem.

Myndighederne blev alarmeret klokken 04.48.

- Vi har kæmpet i flere timer med at få branden begrænset og slukket, siger Mikael Kristiansen.

Stadig småflammer på gartneriet

TV 2 Fyns reporter på stedet oplyser ved 9-tiden, at der fortsat er småflammer rundt omkring, som brandfolk arbejder på at få slukket.

Der er tale om et kæmpestort gartneri med flere drivhuse, der som følge af branden er helt eller delvist udbrændte. Kun skelettet af bygningerne står tilbage.

Det har været en besværlig opgave for de fynske brandfolk, der i løbet af morgenen har fået assistance fra Beredskabsstyrelsen.

- Vi har en begrænsning på, hvor langt vi kan få vores vand kastet ind i bygningerne, og så er taget på gartneriet lavet af glas, så vi har været bange for at sende vores brandfolk ind i selve drivhusene, siger Mikael Kristiansen.

Derfor har brandfolkene fået lavet huller i drivhusene for at komme af med noget røg og noget varme og for bedre at kunne få flammerne slukket.

Voldsomme skader

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fyns Politi om skaderne i forbindelse med branden.

Ifølge TV 2 Fyns reporter på stedet er der dog ikke meldinger om tilskadekomne - hverken som følge af branden eller slukningsarbejdet.

I løbet af natten og morgenen har der været en voldsom røgudvikling fra gartneriet. Politiet har dog ikke meldt noget ud om, at det har været nødvendigt at evakuere beboere i området.

Det vurderes, at omkring halvdelen af gartneriets drivhuse er brændt ned.

Brandfolkene ved endnu ikke, hvordan branden er opstået. Det er politiets teknikere i gang med at undersøge, oplyser Beredskab Fyn.