Lokalt

28-årig vanvidsbilist har fået beslaglagt tre biler – køber bare en ny hver gang

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Hele tre biler har en 28-årig mand fået konfiskeret efter sager om vanvidskørsel.

Spirituskørsel, flere tilfælde af kørsel uden sikkerhedssele, store hastighedsovertrædelser og kørsel uden nogensinde at have erhvervet et kørekort.

En 28-årig mand har nu fået beslaglagt tre biler.

I en af sagerne kørte han 147 km/t på en vejstrækning i Albertslund, hvor man maksimalt må køre 70 km/t. Det skriver Københavns Vestegns Politi.

I forbindelse med alle sagerne havde den 28-årige mand kørt bil, selvom han ikke havde erhvervet kørekort. Hver gang er den bil, han kørte i, blevet beslaglagt. Men hver gang har manden købt ny bil. Alle tre biler er nu konfiskeret af retten, som også har idømt manden 30 dages betinget fængsel.

I alt har Københavns Vestegns Politi beslaglagt 47 biler, siden reglerne for vanvidskørsel blev skærpet 31. marts i år.

Når politiet beslaglægger en bil, bliver sagen indbragt for retten, som så tager stilling til, om bilen skal endeligt konfiskeres. Sker det, bliver de solgt på auktion.

- Vanvidskørsel er noget, som vi har stor fokus på hos Københavns Vestegns Politi. I Færdselssektionen kører vi målrettede indsatser imod vanvidsbilister. At beslaglægge køretøjerne anvendt til vanvidsbilisme er et forholdsvist nyt værktøj, som vi gerne tager i brug, når sagen tilsiger det, siger vicepolitiinspektør Lise Jensen.

Sælges efterfølgende på auktion

Den 28-årige mand er langt fra den eneste opsigtvækkende sag, som Københavns Vestegns Politi har håndteret.

Alene inden for de sidste par uge er syv biler blevet konfiskeret af Retten i Glostrup.

I en af sagerne havde en 45-årig mand kørt bil med en promille på mindst 2,19 i Ballerup. At køre med en promille på over 2 kategoriseres som vanvidskørsel. Derfor blev mandens bil konfiskeret, han blev dømt 20 dages betinget fængsel, en bøde på 13.000 kroner og fik frakendt førerretten ubetinget i 3 år.

I en anden sag blev en 37-årig kvinde dømt for at have kørt spirituskørsel i Glostrup med en promille på 2,24. Udover at hendes bil blev konfiskeret, så blev hun idømt 20 dages betinget fængsel, 40 dages samfundstjeneste, en bøde på 10.000 kroner. og en ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år.

- I år har vi i anklagemyndigheden haft ganske mange sager i retten, hvor politiet har beslaglagt en bil, og hvor køretøjet efterfølgende er blevet konfiskeret – og det er et arbejde som fortsætter, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.