Lokalt

Skudoffer var 17-årig dreng

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

I alt tre personer blev ramt af skud.

Den person, der fredag blev skudt og dræbt i Rødovre, er blevet identificeret.

Der er tale om en 17-årig svensk dreng, oplyste Københavns Vestegns Politi i første omgang, men senere lørdag har politiet korrigeret den oplysning og oplyser nu, at der er tale om en bulgarsk statsborger, der kom til Skandinavien tidligere i år.

Det er ikke umiddelbart oplyst, om han var bosat i Danmark eller på besøg.

Mads Dam, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, oplyser til TV 2 Lorry, at den dræbtes pårørende er blevet underrettet.

Der er endnu ingen anholdt i sagen.

Andet skyderi på to dage

Fredag klokken 11.27 fik politiet en anmeldelse om et skyderi i Rødovre.

Her trængte to ukendte gerningsmænd ind i Yomok Herrefrisør på Islev Torv i Rødovre, hvor de skød og derefter stak af.

Her viste det sig, at i alt tre personer blev ramt af skud. En er siden afgået ved døden, mens de to andre er sårede – heraf var den ene i kritisk tilstand.

Lørdag morgen oplyser politiet, at manden, der fredag var i kritisk tilstand, er uden for livsfare.

Den tredje tilskadekomne var en 15-årig skoleelev, der sad i frisørsalonen og som skulle til at blive klippet. Han blev ramt i hånden, men er udenfor livsfare.

Skyderiet i Rødovre fandt sted mindre end 24 timer efter, at en 27-årig mand med banderelationer torsdag eftermiddag blev dræbt efter et skud i ryggen på Nørrebro i København.

To anholdt

Fredag blev to mænd, som blev anholdt i forbindelse med skyderiet torsdag, varetægtsfængslet frem til 22. december.

Den ene af de to er sigtet for at have skudt den dræbte to gange, mens den anden skulle have kørt den bil, der blev brugt til at flygte fra stedet.

Fredag oplyste Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry, at de to skudepisoder på henholdsvis Nørrebro og i Rødovre meget vel kan hænge sammen.

- Det er nu den femte voldelige hændelse, der har været inden for de seneste tre-fire uger i Storkøbenhavn, og derfor har vi en hypotese om, at det meget godt kan være, at det har noget med hinanden at gøre. Så det er en af de ting, vi arbejder på, sagde Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry.

Har idé om grupperingers tilholdssteder

Fredag eftermiddag reagerede politikredsene i København og Københavns Vestegn ved at oprette tre visitationszoner. En i Rødovre og Herlev, en i Nørrebro og Nordvest samt en i Tingbjerg og Husum.

I København begrundede politidirektør Anne Tønnes de to sidstnævnte visitationszoners placeringer med, at skudepisoden på Nørrebro har rod det i københavnske rocker- og bandemiljø, og at de involverede grupperinger skal holde til på dele af Nørrebro, i Tingbjerg og Husum.

- Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, sagde politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

I visitationszoner gælder særlige regler for politiets beføjelser. Blandt andet må betjente kropsvisitere og ransage biler uden nogen særlig mistanke, hvilket ellers normalt er et krav i retsplejeloven.

Det vil sige, at de normale lovregler sættes ud af kraft.

Visitationszonerne er gældende fra fredag 3. december 2021 klokken 18.00 til fredag den 17. december 2021 klokken 18.00.

Vidner kan kontakte politiet på telefon 114.