Kommunalvalg

Udskældt borgmester udskyder konstituering efter protester

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Konstitueringen af Bent Hansen (V) som borgmester i Gribskov har medført voldsomme protester. Nu anmoder han om udsættelse af byrådsmøde.

Kommunalvalget i Gribskov fortsætter med at udvikle sig dramatisk.

På valgaftenen løb Venstre fra det blå valgforbund i kommunen og konstituerede sig i stedet med byrådets røde partier, hvilket sikrede Bent Hansen (V) posten som borgmester.

Det har efterfølgende medført voldsom kritik fra flere sider, og blandt borgerne i kommunen har der været så stor utilfredshed med konstitueringen, at over 1000 personer på få dage gik sammen i en protestgruppe mod den kommende borgmester.

Og de mange protesterende borgere har nu gjort så stort indtryk på Bent Hansen, at han har anmodet om at få udsat det konstituerende byrådsmøde til den 9. december.

Håber på bredere samarbejde

Det oplyser han i en mail til TV 2 Lorry.

- Det er min klare opfattelse, at demonstrationen foran rådhuset blandt andet var et udtryk for, at en bred skare af borgere ønsker et bredere samarbejde i Gribskov Kommune ovenpå valget. Som kommende borgmester i Gribskov er det selvfølgelig et ønske jeg vil forsøge at efterkomme, skriver han.

Ved at anmode om en udsættelse af konstitueringsmødet håber den kommende borgmester, at der kan blive etableret et bredere samarbejde.

- For at arbejde på en endnu bredere samarbejdsorienteret løsning i det fremtidige byråd har jeg derfor besluttet at indkalde alle partier til et møde, så vi kan drøfte mulighederne for at få flest mulige partier, gerne alle, inkluderet i det kommende samarbejde, skriver han.

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Bent Hansen.

I klippet nedenfor kan du se TV 2 Lorrys indslag fra et fakkeloptog, hvor borgere i Gribskov protesterede mod konstitueringen.

Så nordpå - til Gribskov Kommune, hvor bålet for alvor ulmer efter kommunalvalget. Kommunen blev Venstre-styret - med hjælp fra bl.a. en lang række røde partier. Og den opførsel går ikke blandt kommunens borgere - her til aften kulminerede protester. Video: TV 2 Lorry