Solgte ting på DBA, men sendte dem aldrig afsted - skal nu i fængsel

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

I en periode fra september 2019 og halvandet år frem solgte en 50-årig mand varer til kunder, de aldrig fik.

Gentagne fupnumre har fået alvorlige konsekvenser for en 50-årig mand fra Herning. Ved Retten i Herning blev han i dag idømt 100 timers samfundstjeneste samt seks måneders fængsel, hvoraf de to måneder er ubetinget.

Manden er dømt for at have snydt og bedraget 107 personer ved at have solgt forskellige ting på Den Blå Avis, som aldrig har eksisteret. Han har modtaget penge for varerne, men kunderne har aldrig modtaget noget.

I retten erkendte han forholdene, der har indbragt ham 78.000 kroner.

- Der er ingen tvivl om, at det er ham, der har sat det til salg, og han har jo udmærket godt vidst, at han ikke har været i besiddelse af varerne, og så bliver det bedrageri, forklarer anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Iben Ernst Bøttker.

Ifølge anklageren er der tale om meget forskellige ting, der spænder fra en knallert til 6000 kroner til Royal Copenhagen tallerkner og ting af mærket Kaj Bojesen.

- Det er let omsættelige ting, som han så måske har solgt lidt billigere, end man ellers vil kunne finde dem til, siger Iben Ernst Bøttker.

Blev sigtet og fortsatte alligevel bedrageriet

Politiet kom på sporet af manden, efterhånden som flere og flere anmeldelser løb ind fra ofrene. Ved at undersøge blandt andet mandens konto og oplysninger fra Mobilepay fandt politiet frem til ham, og han blev sigtet for 59 forhold, som han erkendte at have begået.

Sigtelserne afholdt dog ikke manden fra at fortsætte bedrageriet. Inden sagen kom for retten, nåede den op på hele 107 forhold.

- Det er skærpende, at han er fortsat, efter han er blevet sigtet første gang, siger anklageren og uddyber, at 107 forhold er rigtig mange.

- Det er meget omfangsrigt. Med mig i retten i dag havde jeg en papirbunke på 30 centimeter, fordi der er så mange forhold. Og det har desuden været meget ressourcekrævende for politiet, fordi der er meget efterforskning i sådanne sager med alle de oplysninger, der skal indhentes.

Sagen blev kørt som en tilståelsessag, hvor manden erkendte at have snydt folk. Hvorfor han har gjort det, forklarede han med en række personlige forhold som konkurs, skilsmisse og tvangsauktion.

- Han var selvfølgelig træt af det, han havde gjort. Han har nok ikke følt, at han kunne få fat i pengene på anden vis, og så sagde han, at det har var en let måde at få dem på, siger Iben Ernst Bøttker.

Manden har ikke tidligere været straffet.