Lokalt

Enhedslisten meldt til politiet på grund af cykeltegninger

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Dansk Folkeparti melder Enhedslisten for hærværk, efter partiet har spraymalet cykler på asfalt og optegnet cykelstier på flere veje i Aalborg.

Det er i strid med færdselsreglerne, det kan skabe uopmærksomhed i trafikken - og dertil kommer, at det er hærværk og selvtægt.

Dansk Folkepartis Kristoffer Hjort Storm er skarp i retorikken, når han skal beskrive baggrunden for, hvorfor han nu anmelder Enhedslisten til politiet.

- Det er uhørt det, de har gjort, siger kandidaten fra Dansk Folkeparti i Aalborg.

Hvis Kristoffer Hjort Storm vil bruge tid på det i en valgkamp, så siger det nok noget om hvor lidt politik, han har at byde på

Lasse P.N. Olsen, Enhedslisten, Aalborg Kommune

- Jeg mener, at det er i strid med færdselsreglerne, at man selv ændrer på det eksisterende vejforløb. Det må betegnes som selvtægt. Samtidig er det ikke sikkert, at hverken bilister eller cykelister er klar over, at de nye påmalede stier og cykel-logoer alene er et valgstunt og ikke noget, man skal rette sig efter. Det kan potentielt skabe en farlig situation, tilføjer han.

Malet på gaderne

Det er Enhedslisten i Aalborg Kommune, der har malet cykelstier i Danmarksgade, Reberbansgade og på Strandvejen i Aalborg.

De har malet cykler, med ”Ø” som hjul samt optegnet cykelstier på vejene, da de mener, at det er nødvendigt med cykelstier på disse strækninger.

Og det er den handling, som nu får Dansk Folkeparti til at melde Enhedslisten til politiet.

Fokus på cykel-sikkerhed

Enhedslistens Lasse P. N. Olsen tager meldingen om en politianmeldelse fuldstændigt roligt.

- Hvis Kristoffer Hjort Storm vil bruge tid på det i en valgkamp, så siger det nok noget om, hvor lidt politik han har at byde på, siger Lasse P.N. Olsen til TV2 Nord.

Enhedslistens spidskandidat blandt fire, Lasse P.N. Olsen forklarer, at partiet med at spraymale på vejene gerne vil sætte fokus på manglen på cykelstier i Aalborg.

- Aalborg er den farligste storby at være cyklist i. Der er større risiko for færdselsuheld, når man cykler i Aalborg, sammenlignet med Odense, Aarhus og København. Det skriger på handling, siger han.

Enige om målet - men ikke midlet

Selve budskabet i det, som ifølge Dansk Folkeparti er en ulovlig handling, er Kristoffer Hjort Storm helt enig i.

- Det er alle nuværende medlemmer af byrådet i Aalborg enige i. Der skal gøres noget for at gøre det mere sikkert at cykle i Aalborg, siger Kristoffer Hjort Storm.

Tilbage i september indgik Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti i Aalborg Kommune et bredt budgetforlig for 2022 - deri er der blandt andet afsat 60 mio. kr. ekstra til cykelstier og sikre skoleveje.

Det, Kristoffer Hjort Storm, anfægter, er, at Enhedslisten bryder loven for at komme igennem med sit politiske budskab.

- Det kan gøres på andre måder end at bryde loven, siger han.

Kriminel siden barnsben

Anderledes ser Enhedslistens Lasse P. N.Olsen på sagen. For hvis det er ulovligt at tegne på asfalten, så mener han, han har været kriminel siden barnsben.

- Jeg har som barn malet med kridt på veje og fortorve, det har da vist aldrig været noget ulovligt i, siger han.

Han forklarer, at Enhedslisten har malet med kridt i Danmarksgade, på Strandvejen og i Reberbansgade i Aalborg.

Det er nogle af de veje, hvor der ifølge partiet er et oplagt behov for cykelstier.

- Det er centrale veje i midtbyen, hvor der kommer mange cyklister, men hvor det er utrygt og decideret farligt at køre på cykel. Imens vi venter på, at kommunen får lavet de nødvendige cykelstier, har vi taget sagen i egen hånd og malet nogle af de cykelstier der mangler, siger Lasse P. N. Olsen.

Politiet skal se på sagen

Dansk Folkeparti retter henvendelse til Nordjyllands Politi, således politiet kan påse hærværket og tage stilling til, om der skal oprettes en sag.

Til det lyder det fra Enhedslisten:

- Med al den regn, der har været siden i går (mandag, red.), da vi malede, så er det nok væk igen, siger Lasse P.N.Olsen.