Nye Borgerliges top har uddelt reprimander til vaccinekritiske spidskandidater

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

De vaccinekritiske medlemmer risikerer at blive ekskluderet fra partiet, siger Pernille Vermund.

Nye Borgerliges leder Pernille Vermund tager nu bladet fra mundet og fortæller til sn.dk, at vaccineskeptiske spidskandidater har fået en reprimande og risikerer at blive ekskluderet fra partiet, hvis de ikke stopper med delinger af konspirationer om coronavirus.

Det sker, efter TV 2 Lorry tirsdag beskrev, hvordan seks spidskandidater for Nye Borgerlige til kommunalvalget har delt netop konspirationer og ikke-underbyggede påstande om coronavirus og vacciner på sociale medier.

- De har fået en reprimande, men vi kan nå til eksklusionsniveau, hvis de fortsætter med at dele konspirationer, som de har gjort, siger Pernille Vermund til sn.dk.

Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber bekræfter over for TV 2 Lorry, at de seks kandidater nu har fået en reprimande.

Spidskandidat afviser reprimande

Spidskandidat i Lyngby-Taarbæk, Claus Bøgh Svenningsen, er forvirret. Han afviser nemlig at kende til den reprimande, som han angiveligt skulle have fået.

- Jeg oplever ikke, at jeg har modtaget en reprimande, siger Claus Bøgh Svenningsen til TV 2 Lorry.

Han har været en af de mest aktive kritikere af vaccinationsudrulningen, ligesom han med sine næsten 16.000 følgere på Facebook er den af de seks spidskandidater, der har udbredt sine holdninger til den største gruppe af læsere, men han mener, han har holdt sig til fakta.

- Jeg oplever, at vi selvfølgelig skal holde os til fakta, og det mener jeg også, jeg har gjort i de konkrete opslag, siger han.

Næstformand Peter Seier Christensen har tidligere fortalt til TV 2 Lorry, at vaccineskepsis ikke er en del af Nye Borgerliges politik.

Det samme siger Pernille Vermund til sn.dk.

- Vi støtter tal, og vi støtter fakta. Vi støtter ikke op om konspirationer. Peter Seier Christensen har talt med de spidskandidater, som det handler om, så det er håndteret, siger hun.