Kommunalvalg

Borgere på barrikaderne: Troede kun, asylcenter skulle huse handicappede – får nu også kriminelle

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Efter et langt borgermøde har borgerne i Sandvad fået indsigt i, hvem der skal bo på Center Sandvad.

Kriminelle og sædelighedsforbrydere.

Det er nogle af dem, som kan komme til at bo på asylcenteret Center Sandvad.

Sådan fortæller Kirsten Paugan, der er formand for beboerforeningen i Sandvad til TV SYD lørdag.

Det kommer i kølvandet af et borgermøde i Kollerup Multihal, hvor blandt andet vicedirektør i Udlændingestyrelsen Grith Poulsen, souschef i asylafdelingen i Røde Kors Carsten Isaksen og Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) deltog sammen med omkring 300 borgere.

Borgerne i Sandvad ville gerne have klart svar på, hvem der i den nærmeste fremtid skal bo på byens asylcenter – og fredag fik de svaret.

- Vi er blevet bekræftet i, at det er kriminelle og sædelighedsforbrydere, som skal bo på centeret, siger Kirsten Paugan.

Under borgermødet blev vicedirektør i Udlændingestyrelsen Grith Poulsen spurgt, om der kan komme morddømte eller dømte sædelighedsforbrydere til centeret i Sandvad.

Det kunne Grith Poulsen ikke afvise.

Kirsten Paugan fortæller, at borgerne i Sandvad ikke er blevet mere trygge efter fredagens borgermøde.

- Folk er bange. Det er børn, voksne og ældre, der er rystet i deres grundvold. Der er ikke nogle, der er trygge ved det, der sker, og der er ingen, der er trygge efter mødet i fredags, siger hun.

Tvivl om kriminelle

I august fik Vejle Kommune og landsbyens beboere ellers at vide, at asylcentret skal tage imod asylansøgere med "særlige behov". Altså blandt andet personer med handicap.

Siden har artikler i Ekstra Bladet rejst tvivl om, hvorvidt centeret alene skulle huse handicappede, men måske også ville få kriminelle og sædelighedsforbrydere på beboerlisten.

Problemet for Kirsten Paugan er, at hele sagen om de kriminelle beboere er sneget ind ad bagdøren. Hun føler, at borgerne og familierne i Sandvad skal bruges som prøveklud for Udlændingestyrelsen.

- Det her startede med et lokalt problem, som har udviklet sig et kommunalt problem, og nu er et landsproblem. Ministeret dækker over ting. Derfor er det heller ikke for sjov, når borgerne på den her måde råber en minister op, siger hun.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) var inviteret til borgermødet, men udeblev.