Kommunalvalg

Tidligere borgmester forlader sit parti 12 dage før valget

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Svend Ole Gammelgård har meldt sig ud af Venstre med beskyldninger mod partiets spidskandidat i læserbrev.

Hvis man troede, at der åndede fred og fordragelighed i Tønder - rent politisk - så har splittelsen i den historiske Venstre-kommune tager endnu en drejning.

Den tidligere Venstreborgmester i Skærbæk, Svend Ole Gammelgård, har smidt nyt brænde på bålet, da han nu har meldt sig ud af Venstre.

Svend Ole Gammelgaard skriver i et læserbrev i torsdagens JydskeVestkysten , at han melder sig ud af partiet. Og i den forbindelse kommer han med en skarp kritik af partiets borgmesterkandidat i Tønder, Martin Iversen. Ifølge Svend Ole Gammelgaard har Martin Iversen nemlig ageret dobbeltmoralsk i flere sager, hvor han, ifølge Svend Ole Gammelgaard, først blandt modarbejder projektet med Marsktårnet i Skærbæk for siden at høste roser for den.

Ifølge Svend Ole Gammelgaard har Martin Iversen ageret dobbeltmoralsk i flere sager, hvor han først modarbejder projektet med Marsktårnet i Skærbæk for siden at høste rosen for den.

- Den nye skole i Skærbæk, og det der nye Marsk Tower, hvor vi ser ham blive fotograferet med landspolitikere og slår ud, som om det er hans fortjeneste. Og det ved vi alle sammen, det ikke er, påstår han.

Afviser beskyldninger

Martin Iversen afviser dog alle beskyldninger om at have modarbejdet Marsk Tower.

- Jeg har aldrig arbejdet mod Marsk Tower. Jeg har som formand for en turistforening på vegne af ti campingpladser kommet med et høringssvar omkring belægningsprocenter på campingpladser i Tønder Kommune, siger han.

Til gengæld mener Martin Iversen, at Svend Ole Gammelgaard bevidst har meldt sig ud nu med kun 12 dage til kommunalvalget.

- Jeg tager det med oprejst pande, for Svend Ole Gammelgaards udmelding har nok været undervejs længe, så jeg tror, det er planlagt, påstår Venstres spidskandidat.

Og det med timingen afviser Svend Ole Gammelgaard da heller ikke helt – men noget skulle gøres, siger han.

- Nu er jeg jo en person, der snakker med rigtigt mange mennesker i vores område, og rigtigt mange mennesker mener, at nu må nogen tage bladet fra munden og fortælle, at sådan skal man ikke køre rundt med Venstres medlemmer og slet ikke med vælgerne generelt. Det er det, jeg gør nu, siger han.

Lokalredaktør: Ubelejligt for Venstre

Det har generelt ikke skortet på dårlige historier for Venstre i Tønder Kommune de seneste år. Blandt andet har den siddende borgmester Henrik Frandsen stiftet partiet Tønder Listen efter ikke at være blevet valgt som Venstres borgmesterkandidat til det kommende valg.

Ifølge JydskeVestkystens redaktør af Tønderudgaven, Betina Skjønnemand, har Tønder kommunalbestyrelse danmarksrekord i partihop med ti i denne periode.

- Ser man mere specifikt på Venstre, betyder det selvfølgelig noget, fordi de nu skal til at tale intern uenighed igen i stedet for at sætte en politisk agenda. Så for dem er det selvfølgelig overhovedet ikke belejligt, mener hun.