Kommunalvalg

Rådmand stopper i politik midt i sin valgkamp

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Kristian Würtz (S) stopper som rådmand i Aarhus Kommune ved årsskiftet. Han skal i stedet være direktør i Brabrand Boligforening.

Rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), stopper i politik til nytår, fordi han har fået nyt job.

Fra årsskiftet skal han nemlig være direktør for Brabrand Boligforening.

Det oplyser han på Facebook.

I den forbindelse har han meddelt borgmester Jakob Bundsgaard (S), at han fra årsskiftet ikke længere kan varetage jobbet som rådmand.

Jeg har ikke noget billede af, at jeg skal vende tilbage til politik

Kristian Würtz (S)

Ligeledes ser han heller ikke jobbet som direktør og en plads som medlem af byrådet som forenelige størrelser. Af den grund stopper han i politik.

- Jeg har brug for at dedikere mig fuldt ud til en stilling i Brabrand Boligforening, og samtidig er der en masse samarbejdsflader mellem Aarhus Kommune og Brabrand boligforening, som gør, at de to ting ikke er forenelige, siger Kristian Würtz (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Kalder det et drømmejob

Det nye job betegner Kristian Würtz (S) som et ”regulært drømmejob”.

- Alle har en drøm, og jeg har altid haft en drøm om at arbejde i boligbevægelsen. Jeg får lov at arbejde med noget, der virkelig ligger mig på sinde, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kristian Würtz (S) har været rådmand Sociale Forhold og Beskæftigelse siden 1. januar 2018.

Stopper midt i valgkampen

Som de fleste ved, er kommunalvalget lige på trapperne, og Kristian Würtz har som de fleste andre politikere været i gang med valgplakater og alt, hvad der ellers hører sig til i valgkampen.

Men nu bliver valgkampen indstillet, selvom rådmanden stadig vil være at finde på stemmesedlerne i Aarhus Kommune.

- Timingen kunne godt være bedre. Vi står midt i en vigtig valgkamp frem mod valget 16. november.

- Mit navn vil stå på stemmesedlen – og det kan der ikke laves om på – og stemmer på mig vil komme Socialdemokratiet til gavn, men min egen valgkamp går nu på vågeblus, skriver Kristian Würtz (S) på Facebook.

Han oplyser samtidig til TV2 ØSTJYLLAND, at han ikke regner med at vende tilbage til politik i fremtiden.

- Jeg forlader ikke politik, fordi jeg ikke er optaget af det og ikke kan lide det. Men jeg har ikke noget billede af, at jeg skal vende tilbage til politik, siger han.