Knæk Cancer

13-årig fik forfærdelig besked - nu har klassen samlet over 100.000 kroner ind

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

7.b på Mårslet Skole må undvære deres kammerat Oliver Pedersen, som har fået konstateret børneleukæmi. Nu samler de penge ind til Knæk Cancer.

13-årige Oliver Pedersen fra Mårslet fik i sommerferien en forfærdelig besked, da han fik konstateret børneleukæmi.

Hans klassekammerater fra 7.b på Mårslet Skole er også blevet meget berørt af Olivers situation. Så de har besluttet sig for at prøve at hjælpe ham. Og det er gået over al forventning.

Børneleukæmi

Leukæmi er den hyppigste form for kræft hos børn.

Symptomerne er træthed, feber, tendens til infektion, blødninger i hud og slimhinder samt knoglesmerter.

Den moderne behandling helbreder over 80 procent af børn med leukæmi - behandlingen er intensiv og langvarig.

Kilde: Sundhed.dk

Eleverne har indtil videre samlet lige knap 120.000 kroner ind.

- Jeg synes, at det er sejt, at vi som klasse har samlet så mange penge ind, siger Andreas Birk, klassekammerat til Oliver Pedersen.

Kom som et chok

25. juli fik Oliver Pedersen og hans familie beskeden om, at han havde børneleukæmi. Og den besked blev givet videre til klassekammeraterne.

- Jeg var lige kommet hjem. Jeg havde været nede på banerne og spille fodbold med en af mine venner. Så sagde min mor til mig, at Oliver havde fået kræft. Jeg græd ikke rigtigt, men jeg var i chok, fortæller Andreas Birk.

Vi mangler ham i hvert fald i klassen. Vi savner ham allesammen

Andreas Birk, 7.b, Mårslet Skole

I 7.b på Mårslet Skole var chokket også stort - men også villigheden til at gøre noget. Derfor gik de hurtigt i gang med at tænke på, hvordan de kunne hjælpe ham. En indsamling til Knæk Cancer i Oliver Pedersens navn blev sat i gang. Målet var 10.000 kroner.

- Vi havde sat et mål, men det blev hurtigt indfriet. Der har været rigtig meget lokal opbakning, siger klasselærer Steffen Friborg.

Alle elever med

Samtlige elever i klassen bidrog på den ene eller den anden måde, og ud over den lokale opbakning har der været gang i kageboder, pantindsamling, hundeluftning, bilvask og hjemmearbejde.

Lige for tiden gennemgår Oliver Pedersen behandlinger på Rigshospitalet i København, men når han kommer tilbage, er vennerne i klassen klar til at tage imod med åbne arme.

- Vi mangler ham i hvert fald i klassen. Vi savner ham allesammen, konstaterer Andreas Birk.

Man kan se indsamlingen for Oliver Pedersen her.