Kommunalvalg

Parti udstiller partihoppere med tekst under deres plakater

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Liv Gro Jensen og Sander Jensen er skiftet fra Alternativet til SF i denne valgperiode.

Under deres valgplakater har Alternativet nu hængt deres egne plakater som en påmindelse til vælgerne.

Valgkampen er sat ind, og det betyder også højsæson for politiske drillerier. I Aarhus kan man flere steder i bybilledet se, at to SF-kandidater, der tidligere stillede op for Alternativet, nu er blevet udsat for en slags hijacking af deres valgplakater.

Under Liv Gro Jensen og Sander Jensens valgplakater hænger der nu grønne plakater med teksten: "Der er stadig Alternativet".

Liv Gro Jensen skiftede i juni 2020 Alternativet ud med SF - og ved samme lejlighed foretog suppleant til byrådet Sander Jensen det samme skifte.

Det er blandt andre Alternativets kandidat til kommunalvalget, Thor Clasen Jonasen, der har hængt plakaterne op. Han forklarer, at det bestemt ikke er tilfældigt, at de nu hænger under de forhenværende Alternativet-kandidater.

- Der er ingen tvivl om, at det er lidt venligt drilleri i en godmodig tone. Vi synes, det er en god anledning til at minde om, at Alternativet stadig eksisterer, selvom dem, der blev valgt på vores stemmer, åbenbart er blevet socialister i mellemtiden, siger Thor Clasen Jonasen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fornemmer jeg en vis utilfredshed med, at de har skiftet parti?

- Er jeg glad for det? Nej, selvfølgelig er jeg ikke det. Der var 200, der stemte på mig, og de stemmer gik til det mandat, vi fik, og det mandat har de så taget med over i et andet parti. Jeg synes, det havde været mere ordentligt at lade det blive i partiet.

- Når de er valgt på vores stemmer, så er det høfligt at minde vælgerne om, at Alternativet stadig eksisterer. Det er en grundlovssikret ret at skifte parti, men jeg synes, det er uhøfligt.

Kunne I ikke have mindet folk om det uden at sabotere Liv Gro Jensens og Sander Jensens plakater?

- Vi har ikke saboteret noget som helst.

Men i har bevidst sat dem op der?

- Der er ikke noget sabotage i det. Vi har ikke hængt dem hen over deres plakater. Det her er vores almindelige valgplakater, og her er det en fin påmindelse om, at vi stadig er her. Men vi saboterer ikke noget. Vi har hængt plakaterne der, hvor det giver størst muligt blikfang. Vi må jo være lidt kreative, siger Thor Clasen Jonasen.

Det handler vel om at stille dem i et dårligere lys?

- Nej, det handler om at minde folk om, at vi eksisterer. Hvis man stemte på Liv Gro Jensen eller Sander Jensen sidste gang og ser på deres valgplakater, at de er skiftet til SF, så skal man da overveje, om man vil stemme på dem igen, eller om man vil stemme på Alternativet, siger han.

- Jeg har ikke noget imod Liv Gro Jensen eller Sander Jensen, og jeg har været glad for deres indsats i Alternativet. Så det er ikke et udtryk for, at jeg er uenig med dem.

SF-kandidater: Ingen kommentarer

De to SF-kandidater har begge bemærket, at de grønne Alternativet-plakater nu hænger under, over eller ved siden af deres egne valgplakater. Sander Jensen har ingen kommentarer til Alternativets manøvre, og der er heller ikke mange ord at hente hos Liv Gro Jensen.

- Jeg vil ønske alt godt til Alternativet, og så har jeg egentlig ikke yderligere kommentarer til det, siger Liv Gro Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Så du vil ikke kommentere på plakaterne, men hvad med substansen? Thor Clasen Jonasen mener ikke, at det var ordentligt, at du tog dit mandat med over til SF?

- Der har været fuld offentlighed om, at jeg har lavet skiftet. Så jeg har ikke så meget mere at sige. Alt godt til Alternativet og alt godt til SF, og så har jeg ikke flere kommentarer, siger Liv Gro Jensen.

Aarhus Kommune har været præget af mange partiskift i den seneste byrådsperiode. I alt har syv af byrådets 31 medlemmer skiftet parti eller er blevet løsgængere inden for de seneste fire år.