Lokalt

Parkeringskrig i København: - Det er over alle grænser

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Utilfredshed med andres parkering har fået en eller flere hærværksmænd til at tage sagen i egen hånd.

Det er ikke altid lige let at finde en parkeringsplads i København.

Et af de steder, hvor der især er problemer, er på Østerbro i København.

Faktisk står det så slemt til på Helsingborggade og Marthasgade, at en eller flere ukendte personer har hængt flere laminerede A4-sedler op, hvor man forsøger at lære beboerne, hvordan de skal parkere.

Jeg synes, det er over alle grænser, at man kan lade sig irritere så meget over en parkering

Stefanie Lykke Laibjørn, beboer på Helsingborggade

- Vi har alle problemer med at finde et sted at parkere, især hvis vi kommer sent hjem. Derfor opfordrer vi jer til at tænker jer om, når I parkerer i Helsingborggade, lyder det indledningsvist på sedlen, der fortsætter:

- Det ER muligt at holde to biler mellem træerne, hvis I holder tæt. Se eventuelt, hvordan de klarer det i Marthagade. Det kan jo være, at det er dig selv, som mangler plads, næste gang, du kommer sent hjem.

I weekenden blev frustrationen for meget for en eller flere personer, der besluttede sig for at give tre bilejere en "lektion".

Politianmeldt

Det kunne Stefanie Lykke Laibjørn konstatere, da hun søndag morgen trak et rullegardin op i sin stuelejlighed.

Det første, der mødte hendes øjne, var en cykel oven på en bil, der havde fået ridset ordene "parker ordentligt" på kølerhjelmen.

- Det var ikke lige det, jeg forventede, lyder den umiddelbare reaktion.

Stefanie Lykke Laibjørn fortæller, at der rigtigt nok er stor rift om parkeringspladserne i området, men;

- Jeg synes, det er over alle grænser, at man kan lade sig irritere så meget over en parkering.

Hun anmeldte søndag formiddag den og to lignende episoder til politiet. En anmeldelse som Københavns Politi bekræfter at have modtaget.

Hvem, der står bag hærværkene på de tre biler, er endnu uvist. Det er heller ikke helt klart, om der er sammenhæng med de laminerede A4-sedler.

- Politiet sagde, at det ser ud til, at det er den samme person, fortæller Stefanie Lykke Laibjørn.

Hun står tilbage med en stor undren ovenpå det meningsløse hærværk og et parkeringsproblem, hun ikke kan se en nem løsning på.

- Der er et stort problem med parkering i området, men man kan jo ikke ligefrem trylle 100 flere parkeringspladser frem, siger hun.

Københavns Politi oplyser til TV 2 LORRY, at de endnu ikke har nogen anholdte i forbindelse med hærværket, men at sagen efterforskes.