Lokalt

Færge taber lastbil i vandet

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Færgeselskabet har efter hændelsen aflyst alle afgange tirsdag.

Hvad der tirsdag morgen skulle have været en stille og rolig tur med færgen "Mary" fra Sundsøre til Hvalpsund endte med at blive en dramatisk begivenhed for en lastbilchauffør og de øvrige passagerer ombord.

For da færgen i mørket ved 06.30-tiden nærmede sig færgelejet i Hvalpsund og tog farten af, satte opbremsningen et tonstungt lastvognstog i bevægelse fremad. Og i færgens højre side bragede lastbil og anhænger igennem broklappen og forsvandt ned i Limfjorden.

Herefter flød lastbilen lidt rundt i fjorden for til sidst at lægge sig et stykke ud for molen.

Heldigvis kom ingen personer til skade under episoden, fortæller overfartsleder Flemming Thomasen.

Drak kaffe med chaufføren

Faktisk var chaufføren slet ikke i lastbilen, da uheldet skete.

- Nej, jeg sad sammen med chaufføren og drak kaffe ombord, da lastbilen begyndte at trille. Chaufføren forsøgte at komme op i førerhuset for at få bremset lastbilen, men det lykkedes ikke, siger Flemming Thomasen.

Nordjyllands Beredskab oplyser, at planen nu er, at lastbilen skal flyttes hen til færgelejet for at få den op igen. Det hjælper dykkere med, som sætter trosser til fortøjning på lastbilen. Herfra står en kran klar til at løfte den op på land,

Operationen er formentlig afsluttet en gang i aften.

Vil låne færge

Færgeselskabet har efter hændelsen aflyst alle afgange tirsdag.

- Vi må desværre indstille sejladsen i dag (tirsdag, red.) - der har været et uheld med en lastbil. Vi forventer ikke at komme til at sejle mere i dag, skriver selskabet på Facebook.

Flemming Thomasen uddyber, at der kan gå flere dage, før Mary er klar igen. Der skyldes, at der er sket "alvorlig skade" på færgens broklap i forbindelse med ulykken.

Det er dog endnu uklart.

- Måske må vi låne en færge, siger han og tilføjer, at det i så fald vil betyde, at der afgår en færge fra havnen igen i løbet af onsdag formiddag.

Færgen kan rumme 30 personbiler eller to lastvognstog og 14 personbiler. Overfarten tager cirka ti minutter.