Lokalt

Kø ved teststeder: Regionen ansætter flere podere

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Lige nu er der en stigende interesse for at lade sig teste i Region Nordjyllands 14 testcentre, og derfor sætter regionen ind med flere podere.

Smitten fortsætter med at stige i Albæk-Lyngså Sogn i Frederikshavn Kommune. Her er der registreret 25 smittede de seneste 7 dage, og det giver et incidenstal på 1341. Det betyder, at Albæk-Lyngså er det sogn i Danmark, som på nuværende tidspunkt har det fjerde højeste incidenstal.

Den seneste uge har smitten være stigende i Frederikshavn Kommune, men i dag kan man glæde sig over et lille fald i det samlede incidenstal, som er faldet fra 210 i går til 204 i dag.

Kommunen er dog stadig den kommune i Jylland med det højeste incidenstal. Incidenstallet på 204 svarer til, at 120 personer er registreret smittet med covid-19 den seneste uge.

Fald i Brønderslev Kommune

Også i Brønderslev Kommune er antallet af smittede steget de seneste dage efter smitteudbrud på flere skoler. Torsdag var incidenstallet på 135. Det er fredag faldet til 110.

Den stigende smitte både i Nordjylland og i Danmark generelt har fået flere nordjydere til at lade sig teste, og det har givet lange køer ved flere teststeder. Derfor sætter Region Nordjylland nu ind med flere podere.

- Hvis man har mulighed for det, så vil vi kraftigt anbefale, at man kommer uden for spidsbelastningsperioden, hvis man vil undgå kø. Det vil sige, at man ikke kommer mellem klokken 12 og 13.30, og at man ikke kommer ved åbnings- og lukketid, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Kø kan ikke helt undgås

Han fortæller, at det på trods af en opskalering ikke er muligt at undgå kø i netop spidsbelastningen, da der lejlighedsvist dukker rigtig mange nordjydere op.

- Vi har ikke nogen interesse i, at der kommer kø, og tests er stadig et vigtigt redskab i forhold til smitteinddæmningen, hvorfor vi selvfølgelig følger udviklingen tæt og holder øje med, om der er behov for yderligere opskalering, siger Jacob Bertramsen.

Flere teststeder

Opskalering er i øvrigt på vej, for der kommer nemlig et nyt teststed til Dronninglund og til Hadsund, hvor der vil være åbent enkelte dage om ugen. Alle åbningsdage og åbningstider for alle teststeder kan ses på www.rn.dk/coronatest.

Lige nu testes der knap 5000 nordjydere hver dag. Antallet af nordjydere, der lader sig teste, har været støt stigende i løbet af de sidste par uger.

Seks teststeder uden bestilling

Da der på nogle af de nordjyske teststeder ikke er mulighed for at dele en kø op mellem folk med og uden tidsbestilling, har regionen besluttet, at seks teststeder ikke længere kører med tidsbestilling.

Det vil sige, at det kun er muligt at dukke op uden tidsbestilling, og regionen opfordrer til, at det sker uden for spidsbelastningsperioden. De seks steder er Dronninglund, Støvring, Brønderslev, Nykøbing, Læsø og Hadsund.

Det er muligt at komme både med og uden tidsbestilling i Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Thisted, Aalborg, Hobro og Aars. Her vil folk med tidsbestilling komme foran folk uden tidsbestilling.