Lokalt

Flere firmaer indkøber influenzavacciner – og der er rift om dem blandt medarbejderne

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Markant flere virksomheder i hovedstadsområdet end tidligere indkøber influenzavacciner til deres medarbejdere.

Eksperter peger på, at vi kan stå over for en decideret influenzaepidemi i løbet af vinteren ovenpå corona-restriktioner og skrappe hygiejneregler med masser af sprit.

Det får nu et stigende antal private virksomheder til indkøbe influenzavacciner, som de tilbyder til deres medarbejdere. En af dem er Toyota Danmark i Søborg.

- Vi har helt klart haft flere tilmeldinger i år, end vi har haft de senere år, siger pressechef Anders Tystrup til TV 2 Lorry.

Stigende interesse

Og med en stigende interesse får de selskaber, der tilbyder vacciner travlt i den kommende tid. Det mærker man blandt andet hos Danske Lægers Vaccinations Service.

- Der er både en stigning i antallet af virksomheder, men ikke mindst en stigning i antallet af ansatte, der vælger at gøre brug af tilbuddet, siger direktør John Madsen til TV 2 Lorry.

Danske Lægers Vaccinations Service er Danmarks største udbyder af vaccinationer til private virksomheder med cirka 250 læger og sygeplejersker, der forestår vaccinationerne, og de kommer altså nu til at have hænderne fulde med at vaccinere medarbejdere mod influenza.

Tendensen bliver også bekræftet af firmaerne APOVAC, som oplever en stigning i efterspørgslen fra virksomheder, så deres medarbejdere kan blive vaccineret samt Speciallægernes Influenzavaccination.

- Vi oplever en ret betydelig stigning i de vacciner, vi giver til private virksomheder. Der er en hype omkring det, siger direktør i Speciallægernes Influenzavaccination Torben Bjerrehuus, til TV 2 Lorry.

Vaccination ekstra vigtig i år

Statens Serum Institut skriver på deres hjemmeside, at influenzavaccination i år er ekstra vigtig, idet influenza udgør en særlig risiko for mange af de samme mennesker, der også risikerer et kompliceret og alvorligt sygdomsforløb, hvis de får Covid-19. Hvis disse personer bliver syge med begge sygdomme samtidig, kan sygdomsforløbet yderligere forværres.

Og det kan være, at det er advarslerne om en decideret mulig epidemi, der får flere medarbejdere til at lade sig vaccinere. Der er nemlig rift om vaccinerne. Det oplever man også hos SOS International.

- Her efter pandemien er der en markant større interesse blandt medarbejderne for at modtage vaccinen, siger kommunikationschef i SOS International, Marlene Rau Bucholdtz, til TV 2 Lorry.

Vaccinationer begynder fredag

Både SOS International og Toyota Danmark tilbyder hvert år influenzavacciner til medarbejderne. Det samme gør man i en lang række andre virksomheder i hovedstadsområdet, som TV 2 Lorry har været i kontakt med.

Det gælder blandt andre Velux og Pandora.

- For os er det vigtigt at have medarbejdergoder og give vores medarbejdere den mulighed for at blive vaccineret mod influenza, som de så selv kan vurdere, om de vil tage imod, siger Johan Melchior, der er Director for External Relations hos Pandora til TV 2 Lorry.

Efter en periode, hvor influenzavaccinerne har været reserveret til ekstra udsatte borgere, er det fra i dag muligt for alle at få en influenzavaccine mod betaling. Medmindre ens arbejdsgiver altså betaler for den.