Lokalt

Her går de ansatte på plejehjem rundt i nattøj

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

På et plejehjem for demente i Randers vil de ansatte løse udfordringen med at få beboerne til at falde til ro ved selv at hoppe i nattøj.

På plejehjemmet Landsbyen Møllevang i Randers forsøger flere ansatte sig for tiden med at hoppe i nattøj om aftenen for at give de demente beboere indtrykket af, at nu er det tid til at gå i seng.

Da jeg hoppede i nattøj og sagde til ham, at "se nu er jeg i nattøj, så er det din tur", så forløb det uden problemer, og han gik i seng

Christina Trabjerg, ansat, Landsbyen Møllevang, Randers

Indtil videre har forsøget haft en positiv effekt.

- Mennesker med demens har tit svært ved at skelne mellem nat og dag, men de spejler sig i, hvad andre gør. Så derfor skifter vi til nattøj, siger en af de ansatte på plejehjemmet, Christina Trabjerg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Virker over for beboerne

Christina Trabjerg har flere konkrete eksempler på, at nattøjstricket virker over for de beboere, som det tidligere har været svært ved at få i seng.

Senest onsdag aften, hvor hun var på arbejde.

- Da jeg hoppede i nattøj og sagde til ham, at "se nu er jeg i nattøj, så er det din tur", så forløb det uden problemer, og han gik i seng, fortæller Christina Trabjerg.

Hun fik idéen fra et plejehjem i Hundested og foreslog sine kolleger at prøve det samme på plejehjemmet i Randers.

VIDEO: I juni besøgte TV2 ØSTJYLLAND Landsbyen Møllevang, som har fået skabt en hel landsby for de demente. Kom med indenfor i indslaget her.

I juni besøgte TV2 ØSTJYLLAND Landsbyen Møllevang, som har fået skabt en hel landsby for de demente. Kom med indenfor i indslaget her. Video: TV 2 Østjylland

Er blevet mere lige

Og straks hoppede flere med på idéen.

- Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger, og jeg håber da, at alle mine kolleger med tiden er med, siger Christina Trabjerg.

Hun oplever også, at ansatte i nattøj bringer en anden gavnlig ting med sig.

For ansatte og beboere bliver ifølge hende mere lige, når hun går rundt i pyjamas.

- Når vi har vores blå arbejdstøj på, så kan det godt skabe en afstand mellem os og beboerne. Når vi har nattøj på, er det hele mere afslappet og behageligt, mener Christina Trabjerg.

Opbakning fra ledelsen

De ansatte på Møllevang har tænkt sig at fortsætte med nattøjet, så længe de mærker, at det har en effekt.

Initiativet tog de uden om ledelsen, som efterfølgende har bakket fuldt op.

- Det er en af de ting, der er fedt ved at arbejde her. Vi kan selv prøve nogle ting af, og så har vi bare opbakning, siger Christina Trabjerg.