Coronavirus

Sms'er sendt ud – dansk by har incidenstal omkring 1000

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

En testbil skal nu bremse smitten.

I Mørke har de lige nu fokus på at bremse smitten med covid-19, efter at man i byen de seneste dage har ligget på et incidenstal omkring de 1000 – hvilket reelt svarer til et par og tyve smittede personer i løbet af den seneste uge.

Ifølge Syddjurs Kommune er en del af de smittede skolebørn. Derfor er man særligt opmærksom på klasse- og gruppeopdeling på Mørke Skole og ved Mørke Børnehus, så man ikke 'blander' børnene for meget.

Stigningen betyder også, at anbefalingerne ved høj lokal smitte i et sogn aktiveres på børne- og ungeområdet.

Derudover har Syddjurs Kommune i samarbejde med Region Midtjylland fokus på at få testet borgere i Mørke.

I weekenden lukkede alle lyntestcentrene i landet ned, og regionen har derfor sendt en mobiltestenhed ud til Mørke – et værktøj, som regionen kan finde frem, hvis smitten stiger i et bestemt område.

- Testbilen har været her tirsdag og kommer også i dag, onsdag. Derudover har vi også sendt sms'er ud til borgerne i byen med info om smitte og testmuligheder, ligesom vi har sendt mails ud til foreningslivet og varslet dem om situationen, siger Ole Bjarke Nielsen, der er pressechef i Syddjurs Kommune.

Kirken aflyste arrangement

Smittestigningen fik også Mørke Kirke til at aflyse familie- og børnegudstjenesten med efterfølgende spisning i sognegården tirsdag.

Syddjurs Kommune oplyser, at man løbende er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om situationen.