Lokalt

Smitteudbrud på skole i Vordingborg - 150 elever sendt hjem

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

150 elever på Marienberg Skole i Vordingborg har tirsdag formiddag fået besked på ikke at møde ind til undervisning onsdag.

Nu bliver skolebørnene igen sendt hjem. Over 20 elever fra 0-5. klasse på Marienberg skole er blevet smittet med coronavirus indenfor de sidste syv dage, og tre medarbejdere gået i isolation.

Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor tirsdag pålagt skolen at hjemsende alle elever i 0.-5. klasse. Det bekræfter skolelederen på Marienberg Skole Bjørn Haldur Pedersen til TV2 ØST.

Vi har set, at når deltavirussen rammer skoleafdelingerne i Vordingborg og andre steder i landet, så går det rigtig stærkt

Bjørn Haldur Pedersen, skoleleder på Marienberg Skole i Vordingborg

- Onsdag og torsdag i sidste uge begynder vi at få orientering fra forældrene om, at nogle elever er testet positive. Fredag har vi syv elever, som er testet positive. Søndag formiddag har vi 14, som er testet positive. Mandag tager vi derfor kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, som henviser os til Coronaopsporingen, og derfra følger vi bare slagets gang, siger han.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger ved coronasmitte:

Ifølge Sundhedsstyrelsen anbefales det, at alle nære kontakter bliver testet med en PCR-test på 4. og. 6. dagen efter sidste nære kontakt til den smittede. 

Børn, som er nære kontakter, og som ikke har symptomer på covid-19, og som forældrene ikke ønsker testet, anbefales at blive hjemme i isolation til og med syv dage efter sidste nære kontakt til den smittede person.

Uheldige omstændigheder

Charlotte Grummesgaard Nielsen, chef for Afdelingen for Dagtilbud og Skoler, mener, at coronasituationen i Vordingborg blot er et udtryk for uheldige omstændigheder.

- Umiddelbart ligner coronasituationen i Vordingborg alle andre steder i landet. Altså at smitten ikke er specielt høj, og det har den ikke været længe. Og vi har været gode til ikke at have høje smittetal generelt i Vordingborg, forklarer hun.

I Vordingborg Kommune har man i de seneste syv dage konstateret 48 smittetilfælde af coronavirus, og incidenstallet ligger nu på 106 smittede per 100.000 indbygger i løbet af syv dage. Det er nummer 21 på listen.

Bjørn Haldur Pedersen har ikke en konkret forklaring på, hvad det skyldes, men hans bud er den særlig smitsomme delta-variant.

- Jeg tror, det skyldes deltavirussen. Vi har set, at når deltavirussen rammer skoleafdelingerne i Vordingborg og andre steder i landet, så går det rigtig stærkt, siger han.