Lokalt

Elever nægter at lade sig undervise: - Jeg håber, vi kan råbe nogle politikere op

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Viby Gymnasium må ikke optage elever til næste skoleår, men det er de studerende så uenige i, at de i dag har nedlagt undervisningen.

På Viby Gymnasium har eleverne her til formiddag nedlagt undervisningen.

Det sker i protest mod, at gymnasiet sammen med fem andre, herunder gymnasiet i Tilst, ikke må optage elever til det kommende skoleår.

Det har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) besluttet, hvilket kom frem i sidste uge. Det sker på baggrund af blandt andet en såkaldt skæv elevsammensætning.

- Vi skal have brudt den sociale polarisering og den etniske opdeling, og det nytter ikke noget at lukke øjnene og tro, at udfordringerne går væk af sig selv, sagde børne- og undervisningsministeren i sidste uge.

Demonstrerer foran gymnasiet

Det kommer dog ikke til at ske uden højlydte protester fra nogle af dem, der bliver berørt. Således protesterer eleverne på Viby Gymnasium mandag imod ministerens planer.

- Det gør vi, fordi vi ikke kan forstå, at det giver mening at lukke et gymnasium, der er velfungerende og godt i gang med en god udvikling. Det sætter lidt en stopper for den udvikling, vi er i gang med, eller det kan jeg være bekymret for, at det gør, siger Anna Vinther Nielsen, elevrådsforperson på Viby Gymnasium til TV 2 ØSTJYLLAND.

Hun er også bange for, at det på sigt kan påvirke interessen for gymnasiet, for et år uden optag kan efterfølgende give gymnasiet et dårligt ry.

- Det kan jeg være bekymret for, siger Anna Vinther Nielsen.

Nedlæggelsen af undervisningen kommer til at vare hele mandagen, og frem til middag vil eleverne også demonstrere imod forbuddet imod optag til sommer.

- Jeg håber, vi kan råbe nogle politikere op, især Pernille Rosenkrantz-Theil, i håb om, at hun ombestemmer sig, men det er ikke til at sige, om det hjælper, siger elevrådsforpersonen.

Det er ikke kun eleverne, der er frustrerede over beslutningen. Det var tydeligt at høre, da TV 2 ØSTJYLLAND i sidste uge talte med rektor på Viby Gymnasium Lone Sandholdt Jacobsen.

- Det er imod skolens natur, at vi ikke kan tage elever ind. Jeg tror også, det er sådan lærerne tænker. De har sådan lidt et hul i maven i dag, hvor de tænker ”uha, hvorfor må vi ikke det?”, sagde Lone Sandholdt Jacobsen forleden.