Kommunalvalg

Borgmester trækker sig som spidskandidat efter skur-sag

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Efter en uges stormvejr i medierne trækker borgmester på Læsø Karsten Nielsen (V) sig som spidskandidat til kommunalvalget.

Borgmester i Læsø Kommune Karsten Nielsen fra Venstre har den seneste uge været i vælten i medierne på grund af en række sager med kommunaldirektøren.

Han mener, sagerne skygger så meget for Venstres valgkamp til kommunalvalget, at han nu træder tilbage. Viceborgmester Tobias Birch Johansen (V) bliver den nye spids- og borgmesterkandidat for partiet på øen.

Det oplyser Karsten Nielsen lørdag til TV2 Nord.

- Der har jo kørt en sag herovre, der er mange meninger om, om der er foregået noget der er forkert. Uagtet er det vigtigt for mig, nu vi ser ind i kommunalvalget, at vi får skabt ro om kommunalvalget og Venstres liste, fordi vi har håbet i Venstre om, at der bliver en stærk venstre-repræsentation, efter valget er ovre, siger Karsten Nielsen.

Kommunens kommunaldirektør, Peter Pietras, blev torsdag aften fritstillet af en enig kommunalbestyrelse. Det skete, efter det er kommet frem, at han har boet i et ulovligt opført skur på sin sommerhusgrund på øen. Sagen skulle have været politianmeldt, men borgmesteren fik det udsat, og medarbejdere ved kommunen følte sig i den forbindelse pressede over, at borgmesteren og kommunaldirektøren personligt fulgte med i sagen.

Ærgerlig over hvordan det er endt

Borgmesteren understreger, at det er hans egen beslutning, og at ingen har presset ham til at træde af.

I forbindelse med fratrædelsen som spidskandidat har Karsten Nielsen undersøgt mulighederne for helt at komme af stemmesedlen. Det har dog ifølge ham ikke været muligt.

Han understreger dog, at han ikke kommer til at bede vælgerne ikke stemme på ham.

- Det er vigtigt for mig at signalere til vælgerne: Se nu bort fra mig. Få sat så mange venstrefolk ind som muligt. Hvis de siger, det ikke skal være mig, kan jeg godt leve med det, siger Karsten Nielsen.

Viceborgmester overtager kandidaturet

Det er viceborgmesteren fra Venstre Tobias Birch Johansen, der overtager kandidaturet som spidskandidat for Venstre på Læsø.

- Jeg er blevet spurgt, om jeg vil repræsentere Venstre, og det har jeg sagt, at det vil jeg godt, siger Tobias Birch Johansen.

Han håber, det kan lægge en dæmper på den tumult, partiet og kommunalbestyrelsen har været igennem den seneste uge.

Kommunalvalget afholdes 16. november.