Lokalt

John Lennon-bånd på auktion: - Bliver det nu solgt for 10 mio. kroner, så er det en anden situation

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Tirsdag ryger kassettebånd med legendarisk John Lennon-interview under hammeren.

68-årige Karsten Højen får en særdeles travl og spændende tirsdag.

Først skal han i Go' Morgen Danmark på TV2, og herefter står den på interviewaftaler hver halve time frem til dagens højdepunkt, hvor et kassettebånd med et interview, han og tre klassekammerater lavede for godt 50 år siden med ingen ringere end John Lennon, kommer under hammeren i auktionshuset Bruun Rasmussen.

- Jeg har fået at vide, at det nok bliver omkring klokken 17.50, fortalte Karsten Højen mandag eftermiddag, da han var ved at pakke en taske til turen.

Ville med til pressemøde

Historien om båndets tilbliven er fortalt flere gange - ikke mindst på det seneste: Karsten Højen og tre klassekammerater ville med til det pressemøde i januar 1971, hvor John Lennon og hans kone Yoko Ono holdt pressemøde, da det var blevet afsløret, at verdens mest kendte par huserede i Thy af alle steder.

- De andre journalister på dagen, der var fra den rigtige presse, var mere kritiske overfor John og Yokos budskaber. Men de kunne godt mærke, at vi ikke var kritiske, og derfor kom vi mere ind under huden på dem, har Karsten Højen tidligere udtalt.

Efter pressemødet fik Karsten Højen og klassekammeraterne et interview, der varede en halv time og blev afsluttet med sangen "Radio Peace", som John Lennon forklarede var en temasang til en "fredsradio", som han og Yoko Ono ville etablere i Amsterdam.

Derudover spillede John Lennon også sangen 'Give Peace a Chance', der i dag er kendt som et af hans største hits.

Fond i Lennons ånd

Tirsdag skal båndet så sælges på auktion, hvor det er blevet vurderet til 200.000-300.000 kroner.

- Jeg håber, at andre nu kan få glæde af det. Eksempelvis hvis et museum køber det, siger Karsten Højen om begrundelsen for, hvorfor han og de to andre nulevende klassekammerater har sat kassettebåndet til salg.

Nogle gange skyder auktionshuse helt forkert i deres vurdering af, hvad noget ryger for under en auktion, men hvor mange og hvad pengene skal bruges til har ifølge Karsten Højen ikke været drøftet endnu.

- Bliver det nu solgt for 10 millioner kroner - hvad det ikke gør - så er det en anden situation. Det kan være, at vi laver en freds- og kulturfond i Yoko Onos og John Lennons ånd, men vi har aftalt, at det finder vi ud af bagefter.