Lokalt

Blev udelukket fra vælgermøde på grund af kæresten: - Du er ikke velkommen

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Konservative i Faaborg-Midtfyn er vrede, fordi bestyrelsesformanden for Øhavsmuseet, Jakob Holm, har erklæret partiets kulturpolitiske profil uønsket

Den konservative byrådskandidat Thomas Ingemansen fra Faaborg-Midtfyn Kommune er ikke velkommen til et stort vælgermøde på Øhavsmuseet, fordi hans kæreste har skrevet et kritisk opslag på Facebook.

Det fremgår af en mail, som er sendt fra formanden for Øhavsmuseet, Jakob Holm, til formanden for den konservative vælgerforening, Kirsten Birkelund.

Vælgermødet, som finder sted den 1. november, skal handle om kulturpolitiske spørgsmål.

Konservative i Faaborg-Midtfyn Kommune ville ellers gerne have haft netop Thomas Ingemansen til at deltage i panelet. Men det får han ikke lov til, skriver bestyrelsesformanden.

Det begrundes med, at Thomas Ingemansens kæreste har deltaget i en "ubehøvlet og grov" debat på Facebook om lukningen af hjemstavnsmuseet Den Gamle Gaard i Faaborg.

Thomas Ingemansen er dybt forundret over at skulle stå på mål for kærestens meninger.

Det er jo ikke kæresten, som er opstillet til byrådet. Det her handler om, at vores kandidater kun står på mål for egne handlinger og udtalelser

Kirsten Birkelund, formanden for vælgerforeningen

- Jeg står heller ikke på mål for, det mine forældre eller søskende mener eller skriver. Jeg har mine egne holdninger og meninger, og de er ikke dikterede hjemmefra.

Perfid på Facebook

Invitationerne til det kulturpolitiske vælgermøde blev sendt ud tidligere på sommeren.

Jakob Holm og formanden for Faaborg Museum, Jens Bertelsen, står som afsendere på invitationerne, som er stilet til partiernes spidskandidater.

- Thomas Ingemansen er ganske vist ikke spidskandidat, men han er opstillet som nummer tre som vores stærke kulturpolitiske profil, siger formanden for vælgerforeningen, Kirsten Birkelund.

Hun har derfor spurgt Jakob Holm, om partiet må sende Thomas Ingemansen i stedet for spidskandidaten Søren Clemmensen.

Svaret fra Jakob Holm er et klart nej, og han begrunder det med, at Thomas Ingemansens kæreste har deltaget i en perfid debat på Facebook.

"Flere af indlæggene kom til at handle om Øhavsmuseets direktør og enkelte opslag var både grove og ubehøvlede. Det allerværste (som jeg har set) er skrevet af Carsten Sindal Eilertzen, som så vidt jeg ved, er samlevende med Thomas Ingemansen. Da jeg går ud fra, at man ligesom i andre familier taler om, hvad der rør sig i dagligdagen, så vil jeg modsætte mig, at Thomas Ingemansen kommer til at sidde i panelet", skriver Jakob Holm i en mail til formanden for vælgerforeningen.

Kirsten Birkelund er ikke enig i, at kærestens opslag var ubehøvlet, men tilføjer samtidig, at det slet ikke er relevant at diskutere, om indlægget gik over stregen eller ej.

- Det er jo ikke kæresten, som er opstillet til byrådet. Det her handler om, at vores kandidater kun står på mål for egne handlinger og udtalelser, siger hun.

Jakob Holm fastholder

Jakob Holm bekræfter overfor TV 2 Fyn, at Thomas Ingemansen ikke er velkommen på grund af kærestens opslag på Facebook.

- Det var et meget perfidt opslag, siger Jakob Holm.

Hvorfor skal Thomas Ingemansen stå til ansvar for det, hans kæreste skriver på Facebook?

- Det kan man jo godt spørge sig selv om. Men jeg har ikke set ham (Thomas Ingemansen, red.) tage afstand fra det. Hvis han havde gjort det, så havde det selvfølgelig været noget andet, og så havde vi sagt ja tak til hans deltagelse. Men han er placeret længere nede på listen, og så synes jeg ikke, at det er værdigt at have ham siddende i panelet, siger Jakob Holm.

Thomas Ingemansen har ikke tænkt sig at blive hjemme den aften, vælgermødet finder sted, selv om Jakob Holm har erklæret hans tilstedeværelse i panelet for uønsket.

- Jeg kommer alligevel. Det er vigtigt, at vi får diskuteret lukningen af Den Gamle Gaard. Hvis jeg ikke må sidde i panelet, kommer jeg til at deltage fra publikumspladserne, siger Thomas Ingemansen.

Kirsten Birkelund vil nu have afslaget drøftet med sin bestyrelse i vælgerforeningen.

- Det undrer mig, at bestyrelsesformanden for en offentligt støttet institution kan udelukke bestemte kandidater på den måde, som er sket her. Det skal vi lige have diskuteret, og så har jeg lovet Jakob Holm, at vi vender tilbage med en reaktion senest den 25. oktober, siger Kirsten Birkelund.