13 smittet med corona i børnehave

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Smitten har ramt hele institutionen.

Der er udbrudt coronasmitte i Børnehaven Blomstergården i Vorgod-Barde i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Indtil videre er fire medarbejdere og ni børn konstateret smittede. Smitten har ramt alle børnehavens fire stuer.

- Det er da superærgerligt, fordi vi faktisk har undgået smitte helt vejen igennem. Jeg er ked af, at det er hele huset, der er ramt, fordi vi blandt andet stadig har opdelt legepladsen, selvom vi ikke behøver, siger Jane Petrea Kirkegaard, der er leder af dagtilbuddet.

På grund af smitten er alle børnehavens 75 børn og 15 voksne nu blevet bedt om at lade sig teste.

Smitteudbruddet blev opdaget tirsdag morgen, hvor en medarbejder blev testet positiv. Derefter kontaktede institutionen alle børnenes forældre.

- De fik besked om, at der var smitte i huset, og at børnene skulle testes. Det var ikke sådan, at de skulle hentes akut, så nogle valgte at hente deres barn til aftalt tid, mens andre hentede tidligere, siger dagtilbudslederen.

Sådan er reglerne for nærkontakter i daginstitutioner

  • Børn og voksne fra samme stue er alle nærkontakter, hvis der er et smittetilfælde pĂĄ stuen. 
  • Der foretages en vurdering af, om der er andre i institutionen, der ogsĂĄ er nærkontakter, ud fra den konkrete situation. 
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at nærkontakter hurtigst muligt bliver testet, men børn mĂĄ fortsat være i børnehaven, sĂĄ længe de ikke er testet positive. 

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Kan komme tilbage efter negativ svar

Nogle få børn og medarbejdere har allerede nået at få en test med et negativt svar og er derfor onsdag samlet i børnehaven som normalt. Resten kan vende tilbage til Blomstergården, når de også er testede og konstateret uden smitte.

Jane Petrea Kirkegaard regner med, at mange børn og voksne snart er klar til leg på stuerne igen.

- Jeg forventer, at en hel del børn får et negativt testsvar i morgen, men der er også nogle, der har valgt at holde deres børn hjemme resten af ugen af forsigtighedshensyn, siger hun.

Dagtilbudslederen er generelt glad for den måde, som forældrene har taklet udbruddet på.

- Forældrene har været rigtig gode. Der har været stor opbakning, så det skal de have ros for, siger hun.

Også Voel Skole ved Silkeborg er blevet ramt af corona. Ifølge Midtjyllands Avis er der her fundet 19 smittede på skolen.