Lokalt

DBA har slettet omkring 200 Bitz-annoncer

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Et forsøg på at sælge nogle kopper af mærket Bitz har slået fejl for Pia Johansen.

Den Blå Avis er et slaraffenland for online krejlere, og her kan du finde alt, hvad hjertet begærer.

Genbrug er guld, og det er på dba.dk, at du kan give dine gamle sager et nyt liv andetsteds.

Medmindre der er tale om det Bitz-stel, der i maj måned i Østre Landsret blev karakteriseret som plagiat.

Her er beskeden fra DBA

Din annonce med ordlyden:

Stentøj, Kopper med underkopper, Bitz, Beskrivelse Nyd din cappuccino og server dine andre kaffefavoritter i de flotte kopper med underkopper fra Bitz. Kopperne er fremstillet i mat, sort stentøj . Populært dansk design fra Christian Bitz 12 kopper med underkopper, og sælges KUN samlet. Tåler opvaskemaskine, mikroovn og ovn op til 220 grader

er blevet slettet, da det ifølge ophavsretsloven, markedsføringsloven samt den øvrige immaterialretlige lovgivning og praksis er ulovligt at sælge kopivarer.

- Vi havde sat 12 kaffekopper med tilhørende underkopper til salg, men så modtog vi en besked fra DBA om, at man ikke må sælge kopivarer, siger Pia Johansen, der måtte se sine varer fjernet fra DBA.

Har været til salg længe

Kundeservicechef hos Den Blå Avis, Lene Kristensen, bekræfter i en mail overfor TV 2 Lorry, at de har fjernet en række annoncer, der sælger Bitz-stel.

- Vi fjerner kun de produkter, som krænker ophavsretten. Sondringen foregår med udgangspunkt i dommen, hvor det fremgår, hvilke produkter, der er omfattet af forbuddet.

- De produkter, der ikke er omfattet af forbuddet, kan lovligt sælges på DBA, lyder det.

Det ærgrer Pia Johansen, der lagde annoncen for Bitz-kaffekopperne på dba.dk, inden Østre Landsret afsagde sin kendelse tilbage i maj.

- Vi satte det til salg, fordi det er hamrende upraktisk. Det er pænt at se på, men det er ikke særlig godt i brug, forklarer hun og uddyber:

- Lige med kaffekopperne er det fordi, de er formet som tekopper. Det gør, at kaffen hurtig bliver kold, og så passer de slet ikke ind i en opvaskemaskine, lyder forklaringen på, hvorfor kopperne skal væk.

Det er pænt at se på, men ikke særlig godt i brug

Pia Johansen

Den Blå Avis oplyser til TV 2 Lorry, at de først er blevet opmærksomme på, at der er tale om kopivarer, da det blev omtalt i DR-programmet Kontant. Efter at have sat sig ind i dommen, besluttede de at fjerne annoncerne.

Føler sig anklaget

Ifølge DBA har de fjernet cirka 200 annoncer, der forsøger at give Bitz-stel liv andre steder, og det har ført til en række henvendelser, fortæller Kundeservicechefen.

- Vi har haft en del reaktioner fra sælgere, der har undret sig over, at deres annonce er blevet fjernet. Langt, langt de fleste har udvist forståelse, når de har fået en forklaring. Nogle få har været utilfredse.

Pia Johansen er en af dem, der undrer sig over DBA's beslutning, og for hende er det også ubehageligt.

- Jeg føler mig faktisk anklaget for at være hæler. Som om jeg forsøger at komme af med noget, som jeg er kommet til uden at have rettigheden til det.

- Jeg har købt og betalt det (kopperne, red). Jeg har handlet i god tro og sat det til salg, inden jeg kendte noget til det (kopisagen, red.).

Sagen er ikke helt slut endnu, da Christian Bitz og storgrossisten F&H har ansøgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at anke sagen til Højesteret.

Vi fjerner kun de produkter, som krænker ophavsretten

Lene Kristensen, Kundeservicechef, Den Blå Avis

Men indtil da står Pia Johansen tilbage med 12 kaffekopper og dertilhørende underkopper, som hun ikke kan sælge via Den Blå Avis.

- Sagen er endeligt afgjort, og forbuddet mod at sælge produkterne skal derfor efterleves. Hvis der efterfølgende bliver givet bevilling til at prøve sagen ved Højesteret, og sagen falder ud med et andet resultat, så forholder vi os selvfølgelig til det til den tid, oplyser Lene Kristensen til TV 2 Lorry.

DBA oplyser derudover til TV 2 Lorry, at folk der sætter stellet til salg uden at oplyse navnet på det, vil få lukket deres profil, hvis det sker gentagne gange.