Lokalt

To betjente angrebet af aggressiv muskelhund, der har bidt før

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En muskelhund står nu bag flere personangreb i Skive. Senest på to betjente. Politiet vurderer, at hunden er ulovlig.

En cirka 55 kilo tung og 60 centimeter høj muskelhund gik onsdag formiddag til angreb på to betjente i boligområdet Englyst i Skive. Og det er ikke første gang, at hunden er gået til angreb på mennesker.

Sagen begyndte 6. august, hvor lokalpolitiet i Skive modtog en anmeldelse fra en 31-årig mand, der under en gåtur med sin egen hund pludselig blev angrebet af muskelhunden.

Den bed sig fast i hans ben og væltede ham omkuld

Niels Bach, lokalpolitiet i Skive

- Hunden strejfede løst omkring i området omkring Englyst og gik så først til angreb på mandens lille hund og dernæst på manden selv, fortæller politiassistent i Skive Niels Bach.

Muskelhunden bed manden i armen, og politiet blev sat på sagen. Det førte dem til en 24-årig mand i Englyst, der ifølge politiet passer hunden for en bekendt.

- Han er nu sigtet for overtrædelse af hundeloven, fordi han har ansvaret for hunden i det øjeblik, den er i hans varetægt.

Angreb tre personer på kort tid

Da to betjente torsdag klokken 11.15 kørte ud til den 24-åriges bopæl for at chipscanne hunden og få mere viden om dens race og ophav, så var modtagelsen langt fra venlig.

Så snart de to betjente kom ind på matriklen, kom hunden løbende ud af hoveddøren, hvor den straks gik til angreb på den ene betjent med bid i armen. Da det lykkedes ham at få hunden skubbet væk, gik hunden til angreb på den anden betjent.

- Den bed sig fast i hans ben og væltede ham omkuld, og i den forbindelse trak den anden betjent så sin tjenestepistol, men vurderede, at det var uforsvarligt at skyde, forklarer Niels Bach.

Ved fælles hjælp fik de to betjente i stedet skubbet hunden væk, mens den 24-årige fik hold i dyret. Politiet tilkaldte herefter hjælp fra et hundeinternat til at få indfanget hunden.

- Den ansatte kom derefter ud til ejendommen, hvor hunden så også gik til angreb på ham. Heldigvis havde han sekunder forinden fået givet hunden mundkurv på, inden den forsøgte at bide ham i skridtet.

De to betjente blev efterfølgende behandlet på skadestuen i Viborg. Begge er nu sygemeldt på grund af angrebet.

Skal formentlig aflives

Politiet vurderer, at hunden er 1 af de 13 hunderacer, der er at finde på den såkaldte forbudsliste. Det betyder, at hunden formentlig er forbudt at have i Danmark, og det er en af grundende til, at hunden nu er i politiets varetægt.

Ulovlige hunderacer i Danmark

Her er de 13 forbudte hunderacer:

 • Pitbull terrier
 • Tosa inu
 • Amerikansk staffordshire terrier
 • Fila brasileiro
 • Dogo argentino
 • Amerikansk bulldog
 • Boerboel
 • Kangal
 • Centralasiatisk ovtcharka
 • Kaukasisk ovtcharka
 • Sydrussisk ovtcharka
 • Tornjak
 • Sarplaninac

​Forbuddet trådte i kraft 1. juli 2010.
(Pitbull terrier og tosa inu har dog været forbudt siden 1991).

- Den står nu bag flere angreb på mennesker, og vi vurderer, at den har en særdeles farlig adfærd. Forstil dig, at to børn er ude at sælge lodsedler og møder sådan en hund, lyder det fra Niels Bach.

Til spørgsmålet om, hvorfor der gik syv uger fra første angreb, til politiet rykkede ud hos den 24-årige, svarer politiet, at den slags sager tager tid. Desuden var de heller ikke klar over, hvor farlig hunden er, før den også angreb de to betjente.

Hvad der konkret skal ske med hunden, kan politiet ikke sige nærmere om, før en dyrlæge har undersøgt, om der er tale om en ulovlig race. Hvis det er tilfældet, skal hunden aflives.

Politiet kan heller ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad der skal ske med den 24-årige mand eller ejeren af hunden. Men sagen bliver nu undersøgt nærmere.