Lokalt

16-årig tiltalt for overgreb på mindreårig

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En 16-årig dreng står torsdag tiltalt ved Retten I Hjørring for at have forgrebet sig seksuelt på en mindreårig pige.

En kun 16-årig dreng fra Hanherred-området står foran meget alvorlige anklager, når han efter planen torsdag møder ved Retten i Hjørring.

Drengen er tiltalt for i to tilfælde at have forgrebet sig seksuelt på en 14-årig pige.

Overgrebene fandt ifølge politiets anklageskrift sted i foråret. Første gang i Himmerland, hvor drengen, som dengang var 15 år, natten til 8. april er tiltalt for at have forgrebet sig på pigen ved at trække bukserne af hende og forulempe hende seksuelt, selv om hun gentagne gange afviste ham.

Godt en måned senere forgreb drengen sig ifølge anklageskriftet igen på den 14-årige pige. Denne gang på en adresse i Hanherred, hvor han begik voldtægt ved i to omgange at tiltvinge sig samleje med pigen.

Udover en ubetinget fængselsstraf vil politiets anklager i retten gå efter, at drengen skal have sin sag for Ungdomskriminalitetsnævnet og her have en såkaldt tillægsforanstaltning, der typisk består af en form for forløb, der kan være med til at sikre, at den unge ikke begår tilsvarende kriminalitet igen.

Det vides ikke på forhånd, hvordan den 16-årige forholder sig til anklagerne.