Lokalt

Beredskab advarer efter flere uheldige episoder med buske

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Senest sad en person fast i en brombærbusk, og der måtte tilkaldes hjælp.

Beredskab Øst, der er en sammenslutning af redningsberedskaberne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner, har på det seneste oplevet flere tilfælde med borgere, der har siddet fast i buske og buskadser og har måttet alarmere beredskabet for at komme fri.

Det kunne umiddelbart lyde som en spøg. Men faktisk er det så grelt, at Beredskab Øst nu har udsendt en opfordring til borgerne om at passe ekstra godt på.

- Pas på med de grønne buske. De kan godt være genstridige, lyder det i et opslag, som beredskabet har delt på Facebook.

Senest var den gal søndag morgen, hvor beredskabet måtte rykke ud, efter meldinger om at en person sad fast i en brombærbusk.

- Heldigvis var personen kommet fri ved vores ankomst, lyder det fra beredskabet.

Beredskab: En uheldig tendens

Og søndagens udrykning til den uheldige borger er ikke et enkeltstående tilfælde.

Ifølge Beredskab Øst er der tale om en decideret "uheldig tendens", hvor redningsmandskab hjælper uheldige borgere med at komme fri af grønne og genstridige buske med torne på.

Beredskabet har i den forbindelse postet flere billeder, der viser en af redningsaktionerne.

- På billederne assisterer Station Lyndby ambulancemandskabet med at få en ældre person fri, som er væltet bagover og ind i et buskads, idet han hvilede sig mod hegnet.

Fuld mand sat fast i tornekrat

Også tidligere i august måtte beredskabet rykke ud.

- For et par uger siden måtte Station Gentofte en sen nattetime hjælpe en meget beruset ungesvend ud af et tornekrat, lyder det.

Præcis hvor mange anmeldelser, Beredskab Øst er rykket ud til i løbet af sommeren, oplyses ikke.