Lokalt

20-årig dømt for at dræbe pædagog: - Et lille plaster på et stort blødende sår

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Retten i Holbæk har besluttet, at en 20-årig beboer fra bostedet Ørbækskilde skal dømmes for manddrab, efter han stak pædagogen Yamma Ahamadzai ihjel

30. december blev den 29-årige pædagog Yamma Ahamadzai dræbt af knivstik under en vagt på bostedet Ørbækskilde i Fårevejle ved Holbæk.

Onsdag blev den 20-årige, der dræbte Yamma Ahamadzai kendt skyldig i manddrab og idømt en anbringelsesdom på en retspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Og dommen var en lettelse for familien til Yamma Ahamadzai.

- Moderen udtrykte det ret godt. Det føles som at have grædt blod, siger familiens talsmand, Ahmad Walid Rashide, og tilføjer:

- Vi er tilfreds med dommen, men det er et lille plaster på et blødende sår. Et stort blødende sår.

Efter en uoverensstemmelse stak og snittede den 20-årige Yamma Ahamadzai 16 gange med en springkniv.

To af knivstikkene ramte Yamma Ahamadzai i brystet. Det ene var et 11 centimeter langt stik, der perforerede både venstre lunge og hjertet, hvilket endte med at koste ham livet.

Ikke slut endnu

Denne dom er dog blot første led i familiens kamp for retfærdighed.

- Familien har altid haft fokus på to ting. Gerningsspørgsmålet, som vi har fået afdækket i dag, og så er der ansvarsspørgsmålet, som vi stadig mangler at få svar på. Det er noget, der fylder meget for familien, siger Ahmad Walid Rashide.

For familien fylder det stadigvæk, om bostedet Ørbækskilde kan bære et ansvar. Yamma Ahamadzai var nemlig den eneste ansatte på matriklen under vagten.

Arbejdstilsynet udstedte efter drabet to strakspåbud til Ørbækskilde, der slår fast, at de ansatte ikke længere må arbejde alene, og at der ikke må være let adgang for beboerne til ting, der kan bruges som våben.

- Der ligger jo et lig på bordet, som en gerningsmand bærer ansvaret for. Men har jo været nogle omstændigheder, som kan forklare, hvorfor hændelsen overhoved er opstået, siger Ahmad Walid Rashide.

Det var en enig domsmandsret, der kendte den 20-årige skyldig i manddrab. Den dømte 20-årige har nu udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Selv hvis dommen skulle blive anket og omstøbt til vold med døden til følge, vil straffen om anbringelse dog være den samme.