Lokalt

Serieklub straffet for at true dommer

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Bødestraf, spillerkarantæne og en tabt kamp. DBU tegner en streg i sandet i en sag om dommertilråb.

Trusler fra spillere og tilråb som "fucking svin" og "bøsserøv" gjorde udslaget for fodbolddommer Gert Mikael Blomberg, da han skulle dømme i en serie 4-kamp på stadion i Ravnshøj i Nordjylland 2. september.

Han endte med at afbryde kampen mellem Kvissel-Ravnshøj IF og Syvsten IF midt i anden halvleg, fordi han følte sig truet.

Nu har DBU Jylland idømt Kvissel-Ravnshøj IF 2000 kroner i bøde, mens fire spillere er i karantæne efter episoden. Desuden ender kampen 3-0 til Syvsten IF, selvom det stod 2-2, da den blev afbrudt.

- Det er nok en hård afgørelse, men vi lægger en linje i forhold til de her sager. Vi vil ikke acceptere den adfærd over for dommerne, siger Ole Frandsen, turneringschef for DBU Jylland.

Skulle "ordnes bagefter"

To spillere fra Kvissel-Ravnshøj IF truede dommeren med at "ordne ham bagefter". Og det er blandt andet de to spillere, der nu har fået fire dages karantæne.

Hjemmeholdets tilskuere truede Gert Mikael Blomberg med tæsk og kaldte ham blandt andet for "fucking svin", "bøsserøv", "idiot" og "loser".

- Vi spiller fodbold for at konkurrere, men der skal udvises respekt for dommerne. Og hvis det ikke sker, så skal det koste en straf, siger Ole Frandsen.

Kom til samtale

Kampen skete kun fire dage efter, at DBU havde startet en kampagne for at minde spillere og tilskuere om at bevare respekten under fodboldkampe.

- Jeg oplever heldigvis, at langt størstedelen af kampene bliver afholdt i fred og fordragelighed, men en sag som denne er en sag for meget, slår Ole Frandsen fra DBU Jylland fast.

Fodboldklubben har efter episoden indkaldt trænere og spillere til samtale for at give dem en opsang.

- Det er klart, vi skal ikke fremstå som en klub, ingen vil spille i, fordi vi render rundt og gør sådan noget, siger Morten Fanø, formand for Kvissel-Ravnshøj IF.

Se hele indslaget om den hårde tone på banen herunder:

Det er ikke kun i morgen-trafikken, at tonen er hård. Også på de nordjyske fodboldbaner kan tonen til tider være grov. Det oplevede en dommer til en serie 4 kamp i torsdags, hvor han afblæste kampen før tid - fordi han følte sig truet af spillere og