Lokalt

Nøgen kvinde befamlet under kunsthappening

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Politiet håber, at videomateriale fra arrangementet kan føre dem på sporet af krænkeren.

Mindst en af de frivillige, der lørdag deltog i en kunstinstallation med flere hundrede nøgne mennesker på kunstmuseet Heart i Herning, blev undervejs befamlet på kønsdelene af en påklædt mand, der intet havde med installationen at gøre.

Andre oplevede ifølge TV MIDTVEST, at samme mand stirrede underligt på de nøgne mennesker, og da nogle af deltagerne forsøgte at konfrontere manden, stak han af fra stedet.

Direktøren for Heart, Holger Reenberg, beklager, at de frivillige har haft en ubehagelig oplevelse.

- Jeg er utroligt ked af, at noget så fredeligt skal forstyrres af en enkelt syg stodder, som ødelægger det for så mange. Nu er vi nødt til at tænke over, at vi skal have større sikkerhed ved store arrangementer, men vi er simpelthen ikke vant til, at folk opfører sig forkert, siger han.

Har ham på video

Reenberg fortæller, at krænkeren blev set gå rundt på museet, lang tid inden dørene blev lukket, og kunstinstallationen begyndte.

- Alle, jeg har talt med, troede egentlig, at han var en del af arrangementet. Det gode er, at vi har ham på video, og hvis vi skal assistere politiet, kan vi hjælpe med at identificere ham.

- Kunne I have gjort noget for at forhindre det?

- Vi kunne have overvejet at have politiet på, men spørgsmålet er, om politiet kan afsætte ressourcer til sådan en ting. Vi kunne også have haft et privat vagtværn, men afvejningen er altid, at det spontane og afslappede forsvinder, hvis man laver et stort sikkerhedsudbud.

- Når sådan noget sker, er sikkerheden ikke god nok. Spørgsmålet er, om man kan beskytte sig mod en enkelt syg idiot, men man kunne måske have afskrækket ham, hvis der havde været en uniform til stede.

Chokeret, men glad for undskyldning

Holger Reenberg fortæller, at han har skrevet til kvinden, der blev befamlet, og undskyldt på museets vegne.

- Hun er chokeret og har meldt sagen til politiet. Hun er glad for vores undskyldning, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse og oplyser, at sagen nu vil blive efterforsket blandt andet ved at gennemgå videoen fra installationen.

Hvis det lykkes at finde krænkeren, vil han blive sigtet for blufærdighedskrænkelse ved beføling, hvilket er en overtrædelse af straffeloven.