Coronavirus

Sommerland slår besøgsrekord trods corona

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Med mere end 200.000 besøgende slår Sommerland Sjælland besøgsrekord midt i et coronaår. Også BonBon-Land oplever fremgang.

- Det er virkelig dejligt. Vi har sukket efter besøgende - og endelig er de her.

Sådan lyder beskeden fra Kåre Dyvekær, der er direktør for Sommerland Sjælland, som ligger i Nørre Asmindrup i Odsherred Kommune.

Han oplyser, at sæsonen 2021 slår alle rekorder, og det endda før sæsonen er helt slut.

- Gæsterne er simpelthen strømmet til. Jeg tror, det i høj grad handler om, at vi de seneste år har markeret os i stadig højere grad herhjemme - og også har markeret os som et sted for små børn. Derfor ser vi en stigning blandt børnefamilierne - og bedsteforældre, der tager børnene med. Det er som om, vi er mere til stede i gæsterne bevidsthed, siger han.

Ikke nødvendigvis lig med stort overskud

Året 2021 var ligesom 2020 et år i coronavirussens tegn. Skiftende restriktioner og for eksempel krav om test har da også været dyre for sommerlandet. Det betyder, at et rekordstort antal besøgende næppe resulterer i et rekordhøjt overskud, siger direktøren.

- Når der kommer penge i kassen, så har vi en hel liste af ting, som vi godt kunne tænke os at gøre noget ved. Det er i forhold til attraktioner - men også i forhold til service og logistik i parken. En stor del af det er ting, som gæsterne kun ligger mærke til, hvis de ikke er i orden, siger han.

Hvor der dog trods alt ventes et pænt overskud i år, så var det ikke tilfældet sidste år.

Her endte parken med røde tal på årsregnskabet.

- Sidste år blev det første med underskud i flere år. Og det var heller ikke en sjov sæson, hvor vi holdt åbent, selvom der ikke var mange gæster - og hvor vi blev udsat for unfair konkurrence, fordi en lang række andre virksomheder fik støtte fra hjælpepakkerne, siger direktøren.

- Heldigvis kunne vi redde det meste i land. Havde vi ikke kunnet klare os igennem, så havde tonen nok været endnu mere skarp. Men 2020 var ikke et godt år for os. Det er sjovere, når der er mange besøgende, siger han og understreger, at regnskabet for 2020 endnu ikke er gjort op, og der derfor endnu ikke findes endelige tal.

Også fremgang i BonBon-Land

Mange danskere valgte i sommeren 2021 at holde ferie i Danmark - og det spiller klart ind på årets besøgstal.

Det siger Mette Christina Nielsen, der er presseansvarlig i BonBon-Land i Holme Olstrup ved Næstved.

Og selvom der ikke er slået rekorder, så har de også mærket tendensen med en klar fremgang.

- Vi må desværre ikke oplyse tallene, og vores sæson varer også et godt stykke endnu - men det går virkelig godt, fortæller Mette Christina Nielsen, der er presseansvarlig i parken.

Hun peger på, at hvor corona sidste år gjorde det svært for sommerlandene, så er det omvendt i år.

- Det er kun en meget lille del af vores gæster, der er turister. Det er især danskere, der kommer her, og derfor har det været en fordel for os, at mange har holdt ferie i Danmark, siger hun.