Lokalt

Endnu en region lukker en række testcentre

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Til oktober er det slut med at blive hurtigtestet for coronavirus, men allerede nu drosler Region Midtjylland ned for kapaciteten.

Hvis du har vænnet dig til at blive kviktestet for coronavirus i Ry Hallerne eller i Ulstrup Sundhedscenter, skal du til at finde et andet teststed, for fra på mandag lukker Region Midtjylland 17 private kvikteststeder.

Regionen lover dog, at der fortsat vil være mindst et sted at blive kviktestet i hver kommune. Det samme gælder for PCR-teststeder.

Over for TV2 Østjylland bekræfter koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, at kapaciteten reduceres, og det er helt på sin plads, mener han, for den seneste tid har kapaciteten været alt for høj, og det er fjollet.

- I et par uger eller måske en hel måned har vi haft mulighed for at lave 37.500 test om dagen, og vi har faktisk kun brugt omkring det halve, sige Ole Thomsen.

Reducerer kapaciteten markant

Den omgående lukning af de 17 kvikteststeder kommer i forlængelse af, at Styrelsen for Forsyningssikkerhed fredag offentliggjorde, at de privatdrevne testcentre med hurtigtest senest d. 9. oktober skal være fortid i Danmark.

Vi forsøger at leve op til, at der højst er 20 kilometer til nærmeste teststed, selv om vi ikke kan love det

Ole Thomsen, koncerndirektør i region Midtjylland

I samme omgang offentliggjorde styrelsen, at kapaciteten af daglige hurtigtest fra d. 13. september nedjusteres fra 200.000 til 100.000 daglige hurtigtest. Samtidig skæres der fra d. 1. september en god bid af den daglige portion PCR-tests, så der maksimalt kan testes 100.000 dagligt og ikke som nu 170.000.

Forsøger at bevare kort afstand

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed kan det ikke længere garanteres, at alle borgere har adgang til et testcenter inden for en radius af 20 kilometer, hvilket ellers hidtil har været myndighedernes mål.

Det bestræber man sig dog fortsat på i Region Midtjylland, siger Ole Thomsen lørdag til TV2 Østjylland.

- Vi forsøger at leve op til, at der højst er 20 kilometer til nærmeste teststed, selv om vi ikke kan love det, siger koncerndirektøren.

HER ER DE 17 STEDER, HVOR KVIKTESTSTEDERNE FRA MANDAG ER LUKKET:

Aarhus kommune (karavanen lukker):

Helligåndssognet
Beboerhuset Vest'n
Trivselshuset
Bydelshuset
Beboerhuset Basen
Nordgårdshallen (OBS tester til og med 31/8)

Randers kommune:
Vorup Huset

Odder kommune:
Ølstykkecenteret – Tunø

Favrskov kommune:
Ulstrup sundhedscenter

Syddjurs kommune:
Kolind

Norddjurs kommune:
Ørsted

Horsens kommune:
Endelave

Skanderborg kommune:
Ry hallerne

Ringkøbing-Skjern kommune:
Bork
Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Ikast-Brande kommune:

Sportscenter Ikast

Struer kommune:
Midtpunktet Thyholm