Lokalt

Datingapps bruges til prostitution: Så mange penge tjener fyrene

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Datingapps for homoseksuelle mænd er ikke længere udelukkende et digitalt mødested, hvor det er lysten, der driver kontakten.

De sælger sex. Det er nemt og hurtigt. Og folk står i kø med lommerne fulde af penge. Det er den udvikling, der i øjeblikket sker på datingapps henvendt til homoseksuelle.

TV 2 ØSTJYLLAND har mødt et par af dem, som tjener flere tusinde kroner om måneden på at sælge sex.

Jeg er blevet tilbudt penge for sex med en mand på omkring 90 år

"Tobias"

"Tobias" og "Ulrik" er del af en tendens, hvor almindelig dating mellem to mænd er droppet. Der skal kontanter på bordet, før tøjet ryger af.

De er sikre på, at det ikke ville være så nemt, hvis ikke datingapps som boyfriend.dk og Grindr fandtes.

800 kroner for et blowjob

- Da jeg startede som 18-årig, fik jeg et blowjob af en mand omkring de 40 år. Det fik jeg 800 kroner for, efter han kontaktede mig gennem en datingapp, siger "Ulrik" til TV 2 ØSTJYLLAND.

Kontakten foregår gennem datingapps for homoseksuelle. Og her går det hurtigt. "Tobias" fortæller, at mænd i alle aldre dagligt kontakter ham med henblik på sex. Jo før, jo bedre.

- Jeg er blevet tilbudt penge for sex med en mand på omkring 90 år, siger "Tobias".

Redaktionen på TV 2 ØSTJYLLAND er bekendt med de medvirkendes fulde identiteter. I artiklen fremstår de i anonym form, fordi det kun er deres allernærmeste, der kender til deres hemmelighed.

Se hele dokumentaren via linket herunder.

Lever et normalt liv

TV 2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med flere, der på overfladen lever et ganske normalt liv, men i al hemmelighed for de fleste sælger seksuelle ydelser.

"Ulrik" og "Tobias" bor begge i Østjylland og har levet et dobbeltliv i mange år.

- Det er fandeme mange penge, man kan tjene på meget kort tid, siger "Tobias".

Jeg kan sagtens forestille mig, at man kunne blive afhængig af at tjene penge på seksuelle ydelser

"Ulrik"

Der findes ikke tal på, hvor mange mænd der prostituerer sig i Danmark. Men ifølge RedenUng – et rådgivningstilbud til unge, forældre og fagfolk om sugardating og køb og salg af sex – er det oftest homoseksuelle mænd, der sælger sex.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at man kunne blive afhængig af at tjene penge på seksuelle ydelser, siger ”Ulrik”.

Solgte sex i sine teenageår

Det er ulovligt at købe sex af folk under 18. Alligevel sker det, når unge under 18 tilbyder sex mod betaling på datingapps for homoseksuelle som boyfriend.dk og Grindr.

"Tobias" er selv en af dem, som har solgt sex siden teenageårene. I al hemmelighed for langt de fleste. Parallelt med sit almindelige liv.

- Man kan ikke undgå, at der er unge, som har været ude for nogle ting, som ikke er særligt behagelige, siger han.

Grindr er siden sin begyndelse i 2009 blevet det største og mest populære digitale mødested i verden for homoseksuelle og er i dag tilgængelig i cirka 200 lande.

Og efterspørgslen på sex nu og her for penge går tilsyneladende kun én vej.

Fortsætter som trækkerdreng

- Der er så mange unge, som får alle de her tilbud og ikke nødvendigvis ved, hvordan de skal reagere på det, fordi de ikke tænker rationelt, når de får de her tilbud. Det gjorde jeg ikke selv, da jeg startede, siger "Tobias".

Hverken "Ulrik" eller "Tobias" har planer om at lægge det hemmelige liv som trækkerdreng på hylden.

- Det er på en eller anden måde fedt at få det her tilbud. Det giver et boost til selvtilliden. Helt klart, siger "Tobias".