Lokalt

Kristian Hegaard trækker sig fra Fredensborg Byråd

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Kristian Hegaard trækker sig også fra Fredensborg Byråd efter at have udvist grænseoverskridende adfærd.

Kristian Hegaard, der blandt andet har været retsordfører hos Radikale Venstre, meddelte sent torsdag aften, at han udtræder af Folketinget.

Det sker efter at han har udvist grænseoverskridende adfærd i forbindelse med fester i partiet.

- Jeg er hverken syg eller stresset. Derfor har jeg ikke planer om at søge orlov. Men udtræder af Folketinget, skrev han i et Facebookopslag.

Indtil nu har det stået hen i det uvisse, om Kristian Hegaard ville blive siddende på en af de andre poster, han bestrider politisk – nemlig hans plads i Fredensborg Byråd.

Nu oplyser pressechef hos Radikale Venstre, Jens Jørgen Madsen, til TV 2 LORRY, at Kristian Hegaard med sikkerhed også forlader byrådet i Fredensborg som direkte konsekvens:

- Som Kristian Hegaard oplyste i går, så trækker han sig fra politik – og dermed også fra byrådet, skriver Jens Jørgen Madsen i en sms til TV 2 LORRY.

Kristian Hegaard blev valgt til Fredensborg Byråd ved kommunalvalget i 2009, da han var bare 18 år gammel. Siden er han blevet genvalgt i både 2013 og 2017.

Kristian Hegaard skriver i sit Facebookopslag, at han for nogle måneder siden havde en samtale med partiets politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, fordi hun var blevet gjort opmærksom på, at han havde overtrådt en grænse hos et medlem.

- Det er ikke noget, jeg selv husker. Men jeg tager det meget alvorligt, og jeg er virkelig ked af at have opført mig grænseoverskridende. For sådan kender jeg ikke mig selv.

- Jeg havde alle intentioner om, at det ikke skulle gentage sig. At jeg efter denne samtale har begået en ny fejltagelse, må jeg tage konsekvensen af, lyder det fra Kristian Hegaard.