Lokalt

Væltet skinketransport spærrer omfartsvej igen

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Klokken 01.14 er endnu en lastbil med skinker væltet i rundkørsel i Nykøbing Falster. Det er fjerde gang siden 2018.

Morgentrafikken på Falster kan her til morgen være påvirket af endnu en lastbil, som er væltet i rundkørslen ved Skovalleen og Nykøbing Falsters Omfartsvej på E55.

- I nordgående retning kan du godt komme forbi, men der er spærret i sydgående retning, fortæller vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Ole Hald.

Billister i sydgående retning ledes ad Gaabensevej og videre af Nordre Ringvej.

- De er i gang derude. De skal have læsset skinkerne over i en anden bil, og når det er klaret, skal de have sættevognen op og stå igen, siger Ole Hald.

Den seneste melding lyder, at oprydningsarbejdet forventes afsluttet sidst på formiddagen.

Ikke første gang

Denne lastbil bliver den fjerde i rækken siden 2018, der er væltet i samme rundkørsel.

- Det er da uheldigt, og der er nok en eller anden sammenhæng i tingene man bør kigge på, men hvorfor det sker, ved jeg ikke, siger Ole Hald.

Tilbage i 2018 væltede den første lastbil med skinker. I oktober 2020 var det så en lastbil med roer. Og blot en måned efter var det så endnu en lastbil fyldt med skinker.

Ingen fejl på rundkørsel

Tilbage i december 2020 kunne TV2 ØST fortælle, at en en opmåling lavet af Vejdirektoratet viste, at det ene spor hælder for meget.

Men i marts 2021 mente vejdirektoratet alligevel ikke, at der var fejl på rundkørslen.

- Vi lavede en opmåling, hvor vi i første omgang fik den opfattelse, at der var en højere hældning i rundkørslen end det, der normalt anbefales. Nu viser det sig, at målepunktet ikke var rigtigt, og at hældningen ikke er årsagen til, at lastbilerne er væltet, sagde Maria Lønsmand Meiner, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet tilbage i marts.

På baggrund af de nye oplysninger valgte Vejdirektoratet lavet et løsningsforslag, der skal få bilisterne til at sætte farten ned i rundkørslen.

- Lastbiler skal ned på 15 kilometer i timen, så vi kommer til at lave en delehelle mellem de to kørespor i indkørslen fra nord. Derudover laver vi en skiltning 200 meter før rundkørslen om, at man må køre 60 kilometer i timen på vejen. Vi vurderer, at de to tiltag med stor sandsynlighed vil reducere risikoen for væltede lastbiler i rundkørslen, fortalte Maria Lønsmand Meiner i marts.