Lokalt

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

PCR-testcenteret i Skagen er fortsat det sted i Danmark med den næsthøjeste positivprocent.

Den sidste uge er smitten med coronavirus blevet ved med at stige i Skagen.

Byen mellem Kattegat og Skagerrak har den seneste uge oplevet, at incidenstallet er mangedoblet, og positivprocenten i byens PCR-testcenter bliver ved med at være højt.

For en uge siden var incidenstallet i Skagen Sogn ikke noget at skrive hjem om. Danmarks nordligste sogn havde kun tre smittede og et incidenstal på 39,18, men nu er smitten begyndt at stige i Skagen Sogn.

Fredag var incidenstallet i Skagen Sogn således helt oppe på 483,22 og sognet havde 37 smittede. Det er specielt de sidste fire dage, at smitten er begyndt at tage fat i Skagen Sogn, hvor incidenstallet hver dag er steget med omkring 100.

I kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed

Kanal Frederikshavn skriver, at Frederikshavn Kommune har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed som opfølgning på fredagens høje smittetal.

På baggrund af den smitteopsporing, der er foretaget i forbindelse med de caféer og restauranter, der har været ramt af udbrud, vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed, at caféerne og restauranterne gør et stort arbejde. De bidrager til smitteopsporing ved blandt andet at kontakte gæster, skriver Kanal Frederikshavn.

Derudover konstaterer Styrelsen for Patientsikkerhed ifølge Kanal Frederikshavn, at der er lidt spredt smitte, hvor det ikke kan konkluderes, hvorfra smitten kommer.

- Det er vigtigt, at alle fortsat husker de gode smitteforebyggende anbefalinger og lader sig teste, som myndighederne foreskriver, udtaler borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S) til Kanal Frederikshavn.

Skagen ligger i Frederikshavn Kommune, hvor smitten også er steget. I søndags var incidenstallet helt nede på 23,2, mens det fredag er oppe på 143,3, som placerer Frederikshavn Kommune, som den kommune med det 11. højeste incidenstal i Danmark.