Lokalt

Rockergruppe slår sig ned i gammelt Bandidos-hus: - Vi faldt for den skønne natur

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Den lokale borgmester er dog skeptisk, ligesom også politiet vil holde et nært øje.

En afdeling af rockergruppen Satudarah MC har slået sig ned på en adresse i Haslev. Det bekræfter Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V) over for TV2 ØST – ligesom rockerklubben i en mail til avisen sn.dk bekræfter at være flyttet til den sydsjællandske by.

Det nye klubhus er beliggende på Finlandsgade 27A i Haslev – i øvrigt samme bygning, hvor Bandidos tidligere har haft til huse.

Det er aldrig specielt positivt, når bander eller rockerklubber slår sig ned i et lokalområde

Ole Vive (V), Borgmester Faxe kommune

På borgmesterkontoret i Faxe Kommune, hvor Haslev hører under, er man ikke begejstrede for nytilflytterne.

- Det er aldrig specielt positivt, når bander eller rockerklubber slår sig ned i et lokalområde, for erfaringer viser, at det bringer uhensigtsmæssigheder med sig som øget kriminalitet og et øget risikoniveau, siger borgmester Ole Vive til TV2 ØST.

Borgmesteren begrunder sin bekymringer med de tidligere begivenheder i blandt andet Næstved, hvor Satudarah har været engageret.

- Det er ikke forfærdelig mange år siden, hvor der var en noget eskalerende bandekonflikt mellem dem og Bandidos i Næstved, hvor de lå og skød efter hinanden, siger borgmesteren og tilføjer:

- Som kommune vil vi bruge de få virkemidler, vi selv har. Vi kan sikre os, at bygningslovgivningen er overholdt, og at lokalplanen er overholdt. Derudover er det en politiopgave, og der kommer vi til at samarbejde nært med politiet, tilføjer borgmesteren, som lader forstå, at "politiet er fuldt opmærksomme".

Faldt for den skønne natur

Hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi bekræfter politiinspektør Kim Kliver, at man har fået oplysninger om, at "Satudarah interesserer sig for en adresse i Haslev".

- Det er selvfølgelig noget, vi følger ganske tæt, og det gør vi mest af alt for at sikre os, at der er ro omkring den lokalitet og så for at finde ud af, om de reelt nedsætter sig der – og i givet fald, hvis de nedsætter sig, kan jeg garantere, at det vil have vores bevågenhed – både med synlig tilstedeværelse fra tid til anden, men også i forhold til en intens efterforskning af den kriminalitet, der måtte udspringe fra de her personer, siger Kim Kliver og tilføjer:

- Vi ved, at der fra tid til anden følger utryghedsskabende aktiviteter med fra de her rockerklubhuse, og det vil vi som samfund ikke finde os i – og derfor er det vigtigt, at borgerne, som bor omkring de her rockerklubhuse, kan føle sig trygge og forvisset om, at det her har politiets fokus.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Satudarah MC, men i en mail til sn.dk bedyrer klubben, at Haslev er blevet valgt på grund af naturen og lokalbefolkning.

Således skriver en repræsentant fra Satudarah MC i en mail til avisen:

- Jeg kan bekræfte, at vi er flyttet til Haslev. Her har vi ligget i et stykke tid. Vi faldt for den skønne natur og den venlige lokalbefolkning. Vi ønsker fremadrettet en god dialog med vores naboer og den øvrige lokalbefolkning. Derudover ønsker vi blot fremadrettet at dyrke vores fællesskab og køre motorcykel. Skulle folk have bekymringer om vores tilstedeværelse eller spørgsmål, er de velkommen til at ringe på døren eller skrive til vores mail, da vi ønsker at opretholde den gode dialog med lokalbefolkningen og vores naboer.

Hertil lyder det fra borgmester Ole Vive:

- Jeg håber, at mine bekymringer bliver gjort til skamme, og at det bare er de her fredsommelige motorcyklister, som vil have et klubhus. Men jeg vil tillade mig at forholde mig skeptisk, til det modsatte er bevist.