Kommunalvalg

Spidskandidat smidt ud efter opslag om Søren Brostrøm

TV 2/Bornholm logo
I samarbejde med TV 2/Bornholm

Philip Brandt trækker sig fra sit kandidatur til kommunalvalget på opfordring fra sit parti, Nye Borgerlige.

Philip Brandt (NB) er ikke længere kandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget.

Det bekræfter den tidligere kandidat selv over for TV 2/Bornholm.

Baggrunden for, at Philip Brandt trækker sig som kandidat, er et opslag, som kandidaten offentliggjorde på sin Facebook-profil klokken 22.24 torsdag.

I opslaget skriver Philip Brandt, at direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, er "en morder og et korrupt møgsvin".

Nye Borgerliges hovedbestyrelse har derfor frataget Philip Brandt hans folketingskandidatur og opfordret ham til at trække sig fra sit kandidatur til kommunalvalget. En opfordring, som Philip Brandt har taget til følge.

- Partiet pressechef, Lars Kaaber, har anmodet mig om at trække mig fra mit kandidatur. Det har jeg i alt fordragelighed sagt, er fint nok for mig. Så må vores veje skilles, hvis man ikke er enige om linjen, og det er vi ikke, siger Philip Brandt.

Fra Nye Borgerliges side handler det dog ikke om uenighed i den politiske linje.

- At kalde folk mordere er helt uacceptabelt. Det er langt ud over alle grænser. En ting er, at være uenig i partiets corona-politik. Det er, hvad det er, men den her slags udfald, mod en embedsmand eller enhver anden, er helt væk, siger Mogens Hehl Olsen, der er medlem af kandidatudvalget i Nye Borgerlige.

Fortryder ikke opslaget

Opslaget har haft store konsekvenser for Philip Brandt, der både mister sit folketingskandidatur og også trækker sig fra sit kandidatur til kommunalvalget. Det får dog ikke Philip Brandt til at fortryde sit opslag.

- Jeg ville provokere. Jeg ville provokere folk til at tænke over tingene. Jeg tager ikke et eneste ord i mig igen. Det var efter grundig overvejelse, at jeg valgte at skrive det. Jeg er godt klar over, at det er stærke sager. Mit ærinde var at sende et vink med en vognstang til mit eget parti, siger han.