Lokalt

Sø forurenet efter storbrand

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En voldsom brand i en malingfabrik natten til torsdag har forurenet Ulkebøldam i Sønderborg, da vand fra slukningen af branden er løbet ned i søen.

Halvdelen af Ulkebøldam i Sønderborg er forurenet. Det sker som følge af en voldsom brand i en nærliggende fabrik natten til torsdag, hvor vandet fra slukningsarbejdet er løbet ned i dammen.

Fabrikken producerer maling til fliser, og de store mængder vand, som blev brugt af brandfolkene, har skyllet kemikalier fra produktionen med sig. Særligt drejer det sig om oliesyre, der har en meget lav PH-værdi og altså er meget sur.

Miljøfolk og beredskabet arbejder torsdag på at minimere forureningen, fortæller beredskabschef i Sønderborg Kommune, Allan Dalager Clausen.

- Branden er under kontrol, den er dog ikke helt slukket endnu. Lige nu gør vi, hvad vi kan for at minimere brugen af vand i forbindelse med brandslukningen for at minimere mængden af forurenet vand, der løber ned i Ulkebøldam, siger han.

Sætte prop i vandsystemet

Ulkebøldam er en sø, der ligger i bydelen Ulkebøl i Sønderborg. Dammen løber ud i Augustenborg Fjord, og Sønderborg Kommune arbejder på at forhindre, at det forurenede vand løber videre ud i fjorden.

- Vi er ved at sætte en prop i, så vi kan undgå, at det forurenede vand løber ud i Augustenborg Fjord, og det arbejde er vi i fuld gang med lige nu. Samtidig er vi sammen med Beredskabsstyrelsen i gang med at få flydespærringer lagt ud i Ulkebøldam for at stoppe forureningen i at sprede sig yderligere, siger Lisbeth Møller Jensen, der er afdelingsleder for Vand og Natur.

Udover at forhindre vandet i at komme videre er der også tilkaldt slamslugere for at suge det forurenede vand op af dammen.