Lokalt

Kvinder fik klager over at være topløse på altan, men nu får de en undskyldning

- Vi er også af den holdning, at man skal bruge sin bolig, som man har lyst til, lyder det fra ejeren af kvindernes lejlighed.

De to unge kvinder Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn får nu en officiel undskyldning fra ejeren af deres lejlighed på Vesterbro i København.

Det sker, efter at kvinderne onsdag til TV 2 LORRY forklarede, at de havde modtaget en henstilling fra ejendomsadministratoren om ikke at ligge topløse på deres egen altan på grund af flere naboklager.

Men der er sket en misforståelse mellem administrationsselskabet Newsec og ejeren af ejendommen Go' Bolig.

Det fortæller marketingschef i Go' Bolig, Sarah Magnusson, til TV 2 torsdag.

- Administrationsselskabet havde handlet på klagerne uden at overveje konsekvenserne for de to piger, siger hun.

Har sendt undskyldning

Sarah Magnusson uddyber, at Go' Bolig har sendt en undskyldning til Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn, hvori selskabet påtager sig skylden og ansvaret for sagen.

- Vi er også af den holdning, at man skal bruge sin bolig, som man har lyst til. At naboerne klager, er vores sag, og ikke noget, der skulle være givet videre til pigerne, siger hun og understreger, at Newsec skulle have vendt sagen med Go' Bolig, inden mailen blev sendt til de to kvindelige lejere.

Afsenderne bag klagerne derimod – der er tale om fire klager, som er modtaget i løbet af foråret – modtager ikke noget svar fra selskabet.

Og hvis der kommer yderligere klager, vil Go' Bolig give afsenderne besked om, at der er tale om de unge kvinders egen matrikel, og at de må klæde sig, som de har lyst til, lyder det fra Sarah Magnusson.

- Det er grundholdningen. Vi plejer ikke at blande os i folks privatliv, siger hun.

Var i chok

Der lyder altså helt andre toner fra Go' Bolig, end der gjorde i mailen, som de to forbløffede kvinder modtog fra Newsec:

"Hej Salka og Sofie.

Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg desværre har modtaget henvendelse fra fire forskellige lejere vedrørende, at de føler ubehag ved jeres letpåklædte adfærd på altanen".

Sådan lød starten på mailen.

"Jeg håber, I vil tage klagerne til jer og tage hensyn til, at det ikke er alle, der trives med at kunne se hinandens kropsdele, og derfor vil være rimeligt tildækket, når i opholder jer på altanen. God sommer," stod der videre.

- Jeg var i chok, og sendte straks mailen videre til Sofie. Vi skrev frem og tilbage om, hvad vi skulle gøre, har Salka Stougaard Rafn tidligere fortalt til TV 2 LORRY.

Det blev til et opslag på Instagram om klagesagen – og sidenhen også til et debatindlæg i dagbladet Politiken. Her fortalte de to kvinder om sagen – og slog et slag for solen, tolerancen og de topløse bryster.

- Vi vil da ikke seksualiseres, fordi vi er topløse på altanen. Lige nu er der en udvikling, hvor vi har taget kroppen tilbage. Og hvis man har lyst til at hoppe i vandet topløs, så skal man gøre det – det er ikke op til andre at bestemme. Det gælder også i en park eller på en altan. Og selvfølgelig kan man ikke undgå, at folk kigger, men der er forskel på at kigge og på at glo – og ligefrem sende en klage, lød det enstemmigt fra de to kvinder.

Håber ikke kvinderne føler sig utrygge

Go' Bolig ejer flere ejendomme og lejemål, og det er første gang marketingschefen har været ude for klager over topløs solbadning.

Der er omkring 58 lejligheder i den bygning, hvor Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn bor.

De har i godt tre år delt den københavnske lejlighed, der som andre lejligheder i samme bygning har altan mod gården.

Sarah Magnusson håber, at de to kvinder på trods af de fire klager ikke bliver afskrækket fra at smide toppen på altanen.

- Jeg håber, at de vil gøre, som de har lyst – uden at være utrygge, slutter hun.