Lokalt

47-årig satte ild til ekskonens hus

TV 2/Bornholm logo
I samarbejde med TV 2/Bornholm

En 47-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til 16. august.

Den 47-årige mand, der torsdag formiddag er blevet fremstillet i grundlovsforhør for at have påsat en brand i et hus på Paradisvej i Nexø, er blevet varetægtsfængslet frem til 16. august.

I torsdagens grundlovsforhør kom det frem, at manden natten til onsdag brød ind i sin ekskones hus. Der var ikke nogen hjemme på adressen.

Manden antændte hovedpuden i soveværelset med den intention at gøre den sort, forklarede han i retten.

Efter at have brændt et hul på cirka fem gange tre centimeter gik han ud af soveværelset.

Han satte herefter ild til et maleri, hvor flammerne brændte skridtet af en kvinde, der var portrætteret.

Da flammerne inde i soveværelset – til mandens store overraskelse – pludselig var blevet store, flygtede han ud af huset.

Brandvæsnet fik en anmeldelse om branden og rykkede ud og slukkede flammerne. Huset er ubeboeligt efter ildspåsættelsen.

Den 47-årige blev onsdag klokken 11.20 anholdt på sin adresse. Det var ikke nogen overraskelse for manden, kom det frem i retten.

Gift i 25 år

Den 47-årige havde været gift med husets ejer i 25 år, inden de blev skilt omkring nytår. Manden fortalte i retten, at han var sur over, at kvinden havde fået huset, og at han til gengæld havde fået en gæld på 75.000 kroner.

Kvinden var ikke til stede i retten.

Mandens forsvarer mente ikke, at der var grundlag for en varetægtsfængsling, men det mente dommeren, som altså fængslede den 47-årige frem til 16. august.

Strafferammen går op til seks års fængsel.