Lokalt

Natklub tilbyder gratis bind og tamponer

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

En natklub i Jomfru Ane Gade i Aalborg vil begynde at tilbyde gratis bind og tamponer til deres gæster.

Kigger man rundt på dametoilettet på natklubben Club Wolf i Aalborg, vil man fra på fredag blive mødt af et nyt syn.

Her er nemlig blevet sat en hylde op med tre kurve, som hver gemmer på bind og tamponer, som kvinderne kan tage gratis.

- Der kan altid ske en ups'er, og for mange kommer menstruation bare lige pludseligt, siger Emma Silkjær Bøgelund Madsen, der ejer natklubben sammen med sine to yngre brødre.

Den første natklub

De er - ifølge dem selv - den første danske natklub, der fra på fredag vil tilbyde gratis bind og tamponer til deres gæster. Det er et projekt, der løber over tre måneder, og det er blevet sat i gang, efter en ansat foreslog idéen.

Det er helt hul i hovedet, at det først sker nu

Emma Silkjær Bøgelund Madsen, medejer, Club Wolf

- Når man er i byen, er det som kvinde lækkert, at man kan gå direkte ind og gøre sine ting, i stedet for at man skal rende rundt og spørge sine venner og andre kvinder i byen, siger Emma Silkjær Bøgelund Madsen.

Der skulle ikke meget overtalelse til, efter den ansatte havde sat ord på idéen. For medejer Emma Silkjær Bøgelund Madsen har selv prøvet at være på en arbejdsplads, hvor der kun var mandlige kollegaer, og så endte det med, at hun blødte igennem, fortæller hun.

- Med det her projekt håber vi, at vores gæster vil føle sig mere hjemme. De er ikke kunder. De er vores gæster, siger Emma Silkjær Bøgelund Madsen.

Tilbuddet kommer for sent

Hun og hendes brødre er tredje generation, der ejer natklubben, og tilbage i 2018 begyndte arbejdspladsen at tilbyde gratis bind og tamponer til de ansatte, men nu skal det altså også tilbydes til de kvindelige gæster.

At det først er noget, der bliver tilbudt i 2021, er svært at forstå for den 25-årige medejer.

- Det er helt hul i hovedet, at det først sker nu. Det er en naturlig ting at have menstruation, ligesom det er naturligt at vaske og tørre sine hænder, efter man har været på toilettet, siger Emma Silkjær Bøgelund Madsen.

Hun glæder sig til at gøre det nemmere for de kvinder, der besøger Club Wolf de næste tre måneder, mens projektet løber. Hvis det skal fortsætte herefter, kræver det, at kunderne behandler tingene ordentligt.

- Det, der skal til, er, at bindene og tamponerne bliver brugt efter behov, og at der ikke bliver smidt 5-10 tamponer eller bind i toilettet. Vi er heller ikke interesseret i, at folk overfylder deres tasker. Det skal virke efter hensigten, siger Emma Silkjær Bøgelund Madsen.