Coronavirus

Én nærkontakt lukker hel sfo: - Det er enormt indgribende

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Pædagog i sfo på Skæring Skole er nærkontakt til en, der er smittet med Delta-varianten. Nu er hele sfo'en lukket og alle børn og voksne i isolation.

Én nærkontakt til en person, der er smittet med Delta-varianten af coronavirus. Det er alt, der skal til for at lukke en hel sfo.

- Det er enormt indgribende, når man går et ekstra led ud. Selvom vi ikke har en eneste, der er konstateret smittet, så skal alle i isolation, fordi én pædagog har været uheldig at være i nærkontakt med en Delta-smittet, siger pædagogisk leder for Skæring skoles sfo, Jeppe Gissel Eriksen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Pædagogen har været i nærkontakt med en Delta-smittet person onsdag og har efterfølgende været på arbejde torsdag og fredag. Derfor er alle, der har været i sfo de dage, sendt i isolation, og sfo'en er lukket ned på grund af mangel på personale.

- Det er noget bøvl for de familier, der har brug for pasning, men vi kan ikke stille med nok personale til at holde åbent, siger Jeppe Gissel Eriksen.

- Vi møder dog generelt stor forståelse fra forældrene. Det er jo ikke nogen regler, vi selv har lavet, men noget som myndighederne har vurderet er nødvendigt.

Umuligt at helgardere sig

Med Delta-varianten går man et led længere ud, og derfor skal nære kontakter til nære kontakter også i isolation og testes på fjerde- og sjettedagen. Ved de andre coronavarianter ville det i dette tilfælde blot være pædagogen, der skulle isoleres.

- Vi har forsøgt at holde os opdelt, selvom retningslinjerne er blevet lempet. Men på grund af sygdom blandt personale og flere børn end forventet, har vi været nødsaget til at blande os, og derfor er alle potentielle nærkontakter, siger Jeppe Gissel Eriksen.

- Når man går et led længere ud, så er det næsten umuligt at helgardere sig mod en situation som denne.

Ifølge den pædagogiske leder vil sfo'en tidligst kunne åbne igen onsdag eller torsdag, afhængigt af hvilke testsvar børn og personale får.