Lokalt

Kommune laver 132 meter vejbump i kampen mod vanvidsbilister

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Aarhus Kommune har fået nok af vanvidsbilister på Aarhus Ø. Nu igangsættes flere nye tiltag for at komme problemet til livs.

Vanvidsbilisme er hærger flere steder i Aarhus. De kører for stærkt. De kører over for rødt. De gør skade på andre.

Ét af de steder, hvor vanvidsbilisme ikke er en sjældenhed, er på Aarhus Ø.

Det har nu fået borgmester, Jacob Bundsgaard (S), og rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), til at tage nye midler i brug i kampen mod vanvidsbilisme.

- Det er et stort ønske fra beboere og Fællesrådet på Aarhus Ø, at vi som kommune skal gøre noget for at stoppe de fjolser, der ikke kan opføre sig ordentligt og kører for stærkt, siger Bünyamin Simsek til TV2 ØSTJYLLAND.

- Aarhus Ø skal være et sted for alle, og det er det også blevet. Desværre er det også blevet et sted for dem, der ikke kan opføre sig ordentligt.

Er vejbump og blomsterkummer nok?

Teknik og Miljø har kigget på forskellige muligheder for at få farten ned, og der vil nu blive etableret heftige vejbump flere steder, blomsterkummer og nedsat hastighedsbegrænsning.

Det virker til, at der skal rigtig meget til for at stoppe de her bilister. Tror I virkelig, at det er tilstrækkeligt med nogle vejbump og blomsterkummer?

- Borgerne har store forventninger til os som kommune, men vores muligheder for at gøre noget er begrænsede. Det her er, hvad vi kan gøre, og så har vi en aftale med Østjyllands Politi om, at de skal have større bevågenhed overfor at sætte ind på Aarhus Ø, siger Bünyamin Simsek.

- Vi har ikke stjerner på skulderen til at kunne tage fat i de unge og stoppe dem. Vi kan sætte ind med de her redskaber for at hjælpe med at skabe tryghed og sikkerhed.

Nye tiltag:

• 3 stk. pudebump til 40 km/t på Dagmar Petersens Gade mellem de eksisterende bump

• 4 stk. gule plastik bump på Ester Aggebos Gade

• 3 stk. blomsterkummer ved busvendepladsen forenden af Esther Aggeboe Gade

• 3 gule plastik bump for enden af Bernhardt Jensens Boulevard, på tværs af spærrefladen

• Udvide Indsnævre arealet i midten visuelt og flytte såkaldte ”Hoffmann klodser” og skilte på Bernhardt Jensen Boulevard

• Hele Aarhus Ø bliver til 40 km/t zone

Kilde: Aarhus Kommune

Arbejdet er i gang

Aarhus Kommune er allerede i fuld gang med at opsætte de forskellige forhindringer for vanvidsbilisterne.

Allerede i fredags blev hele Aarhus Ø officielt gjort til en 40 km/t zone. Det oplyser chef for Mobilitet og Anlæg i Aarhus Kommune, Trine Buus Karlsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har valgt at sætte farten ned, så politiet hurtigere kan kategorisere bilister, der kører alt for stærkt, som vanvidsbilister. Nu skal de ikke køre meget for stærkt, før politiet kan sætte ind, siger Bünyamin Simsek.

I alt sætter kommunen nu 132 meter plastikvejbump op rundt omkring på Aarhus Ø.

Arbejdet med at sætte bump og blomsterkummer op er begyndt fredag og forventes færdigt i næste uge. På grund af mangel på tre bump bliver pudebumpene ved Dagmar Petersens Gade først etableret i uge 32.