Lokalt

Brugerbetaling på omdiskuteret bro afskaffes

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Siden 2019 har billister skullet betale 14 kroner for at krydse broen over Roskilde Fjord.

Den omdiskuterede brugerbetaling for at krydse Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord afskaffes fra næste år.

Sådan lyder det i en ny infrastrukturaftale, som alle Folketingets partier er blevet enige om.

Og den beslutningen falder ikke i god jord hos Leif Tullberg, bestyrelsesformand for Fjordforbindelsen Frederikssund, der drifter betalingsanlægget til broen.

- Det er jo dem (politikerne, red.), der bestemmer 100 procent, hvad der skal ske. Jeg synes, at det er en fejl. Vi har jo 66.000 tilmeldte brugere, og ifølge vores undersøgelser er de meget tilfredse, siger han til TV 2 LORRY.

Meldingen kommer efter mandagens præsentation af en infrastrukturaftale, hvor regeringen kunne fortælle, at der bliver afsat 160 milliarder kroner frem mod 2035.

TV 2 LORRY kunne lørdag fortælle, at afskaffelse af brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund var i spil som en del af den nye infrastrukturaftale.

Betaling har mødt lokale protester

Siden broens indvielse i efteråret 2019 har bilister skullet betale 14 kroner for at krydse broen over Roskilde Fjord, mens lastbiler er blevet opkrævet 41 kroner for turen.

Broen har siden været Danmarks kun tredje af slagsen med betalingsanlæg sammen med Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

Betalingsanlægget har affødt store protester blandt borgere på begge sider af fjorden, hvor en gruppe har organiseret sig i græsrodsbevægelser, der har kæmpet for at afskaffe brugerbetalingen.

Samtidig betyder beslutningen om at afskaffe brugerbetaling fra næste år, at selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund står til at skulle nedlægges.

- Ingen havde regnet med det, så der ligger ikke planer klar for, hvordan vi afvikler betalingsanlægget, men det kan vi nok finde ud af. I vores vedtægter fremgår det samtidig, at i det øjeblik, broen er tilbagebetalt, skal selskabet nedlægges. Så det vil også betyde, at selskabet ophører, siger Leif Tullberg.